Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 10:28:06 μμ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 20:40

Αύξηση κατά 30% στις ανθρωποκτονίες στις ΗΠΑ το 2020

Πρώτη ανάμεσα στις Πολιτείες παραμένει η Λουϊζιάνα σε αριθμό ανθρωποκτονιών.

Περισσότερες από 21.500 ανθρωποκτονίες, κατέγραψαν οι Αμερικάνοι το 2020, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε ένα έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας του FBI.

Αυτή η αύξηση έχει ήδη καταγραφεί από διάφορες μεγάλες πόλεις, όμως πρόκειται για τα πρώτα επίσημα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από τα δεδομένα σχεδόν 16.000 εκ των 18.000 υπηρεσιών ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτείων.

Τα στοιχεία φανερώνουν πως η αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών, ιδιαίτερα εμφανή τον Ιούνιο, καταγράφεται σε όλη την αμερικανική επικράτεια, αν και η Λουϊζιάνα παραμένει πρώτη στον κατάλογο των πολιτειών με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες.

FBI

Η άνοδος αυτή είναι η ταχύτερη καταγεγραμμένη από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων από το FBI τη δεκαετία του 1960 και φέρνει τον αριθμό των ανθρωποκτονιών σε ένα πρωτόγνωρο για εδώ και 25 χρόνια επίπεδο, αν και κάτω από την κορύφωση της δεκαετίας του 1980.

Οι ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτήν την αύξηση, ενώ ορισμένοι την συνδέουν με την πανδημία και τις αποσταθεροποιητικές συνέπειές της, ενώ άλλοι επιμένουν στον αντίκτυπο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας ή στην αύξηση των πωλήσεων πυροβόλων όπλων. Σύμφωνα με την έκθεση του FBI, το 77% των ανθρωποκτονιών διαπράχθηκε με πυροβόλα όπλα το 2020, έναντι 74% το 2019.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα στοιχεία για το 2021, όμως οι προκαταρκτικοί αριθμοί που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μεγάλες πόλεις της χώρας δεν δείχνουν την παραμικρή μείωση.

Υπό το πρίσμα της σύγκρισης, οι ΗΠΑ φέτος κατέγραψαν 6,5 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Συγκριτικά, το 2018, είχαν καταγραφεί 35 στο Μεξικό, 27 στη Βραζιλία, 8 στη Ρωσία και 1 στη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Έφηβος πυροβολήθηκε ενώ περίμενε το σχολικό λεωφορείο
  • ΤΩΡΑ – Σεισμική δόνηση κοντά στην Ηγουμενίτσα
  • Σασόλι: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Κρήτης
  • Δήμος Κορδελιού-Εύοσμου: Εορτή του Συλλόγου “Αγία Φωτεινή” στην Εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
  • ΕΠΟ: Διεκδικεί τον τελικό του Europa Conference League 2023
  • Κορυφαία επίθεση στην Ευρώπη ο Άγιαξ

Ακολουθήστε το politic.gr Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr