Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:31:50 μμ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:53

Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»

Ολοένα και χειρότερη δείχνει να είναι η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αξιωματούχοι του παλατιού έχουν ένα σχέδιο για την κηδεία του.

Οι προετοιμασίες για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου ξεκίνησαν την επομένη της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, ανέφεραν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Όλο αυτό το διάστημα ο 75χρονος μονάρχης προσπαθεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού γνωστοποιήθηκε τον Φεβρουάριο η ασθένειά του. Σύμφωνα με πηγές της Daily Beast η κατάστασή του δεν είναι καλή.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να το νικήσει και ρίχνουν τα πάντα σε αυτό. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το από ποιον τύπο καρκίνου πάσχει, ωστόσο έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ότι δεν είναι καρκίνος στον προστάτη.

Το Παλάτι έχει κρατήσει σιγή ιχθύος σχετικά με την ιατρική πορεία του. Ωστόσο γνώστες του θέματος και πολιτικοί σχολιαστές έχουν μιλήσει δημοσίως για το πώς ο βασιλιάς «ανταποκρίνεται πολύ καλά» στη θεραπεία.

Οι βοηθοί του εξετάζουν πάρα πολλές σελίδες οι οποίες περιγράφουν τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του.

«Τα σχέδια έχουν «ξεσκονιστεί» και ενημερώνονται ενεργά. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς, δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο» δήλωσε στο Daily Beast πρώην υπάλληλος με δεσμούς με τους υπηρετούντες αυλικούς.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα δημιουργήθηκαν την επομένη της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Χρησιμοποιείται η κηδεία της μακροβιότερης βασίλισσας της Βρετανίας ως οδηγός για να διασφαλιστεί ότι η κηδεία του Καρόλου θα κυλήσει πιο ομαλά. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Daily Beast ότι η «επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν παράλογο να εξάγει κανείς οποιαδήποτε συμπεράσματα» από αυτό το γεγονός.

Να αναφερθεί πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν διαφορετικά σχέδια για την κηδεία τους τα οποία κατηγοριοποιούνται με κωδικούς που βασίζονται σε γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Το σχέδιο θανάτου του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης Γέφυρα Μενάι. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε ρολόι και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο βασιλιάς Κάρολος εκφράζει αποτροπιασμό για την παράλογη ενέργεια

Πηγή: Politic.gr