Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 5:23:55 πμ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 22:50

Δεν πτοείται από τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο ο Τραμπ

Συντάκτης:

Φρούριο θυμίζει από σήμερα το Λονδίνο λόγω της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πρόκειται να συγκεντρωθούν για να καταγγείλουν τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ, τον «σεξισμό» του και το γεγονός ότι είναι «αρνητής» της κλιματικής αλλαγής, με την αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος δεν δείχνει να πτοείται από τη «θερμή» υποδοχή. Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις διαμαρτυρίες, είπε στους δημοσιογράφους πως «νομίζω ότι με αγαπάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρώ ότι συμφωνούν μαζί μου για τη μετανάστευση».

Υπενθύμισε δε, στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα του ήταν από τη Σκωτία, την οποία σκοπεύει να επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που έχουν καταλύσει σε αθλητικά κέντρα για την προστασία του αμερικανού προέδρου κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. «Οι φυλακισμένοι είναι πολύ καλύτερα» έγραψαν ορισμένοι στο Twitter, ανεβάζοντας και σχετικές φωτογραφίες με τα ράντζα και τα στρώματα όπου κοιμούνται.«Κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό και ντυνόμαστε στο σκοτάδι. Πώς θα κάνουμε μετά 12ωρη βάρδια;» γράφει άλλος χρήστης.

Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν πρέπει να είναι «ειρηνικές και να διεξαχθούν σε καλό πνεύμα» προέτρεψε τους διαδηλωτές ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, αφού ο αμερικανός ηγέτης έφθασε στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Το μήνυμά μου σε εκείνους που θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις είναι ότι θα πρέπει να είναι ειρηνικές και να διεξαχθούν σε καλό πνεύμα. Προς εκείνους που σκοπεύουν να προκαλέσουν προβλήματα ή να παραβιάσουν τον νόμο, απλά τους λέω: δεν είστε ευπρόσδεκτοι» σημείωσε σε μια ανακοίνωση.

Ο Καν τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις εναντίον του αμερικανού προέδρου δεν είναι αντιαμερικανικές, όμως αντικατοπτρίζουν την αντίθεση των Λονδρέζων στην «πολιτική του φόβου και της απόγνωσης».


Πηγή: Το Βήμα