Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:04:24 πμ
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 08:44

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Η Κίνα εκφράζει βαθιά ανησυχία

Η Κίνα εξέφρασε την βαθιά της ανησυχία για την τρέχουσα κλιμάκωση μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση

Η Κίνα εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την «τρέχουσα κλιμάκωση» μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της την Κυριακή, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «διάχυση της σύγκρουσης στη Γάζα» και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μια εκεχειρία. χωρίς καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωσή της, η Κίνα «κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση».

«Η συνεχιζόμενη κατάσταση είναι η τελευταία διάχυση της σύγκρουσης στη Γάζα», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Το Πεκίνο δεν κατονόμασε ούτε καταδίκασε την Χαμάς στον απόηχο των αρχικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Έκτοτε, καταδίκασε τον πόλεμο και υπήρξε ένθερμος  υπέρμαχος μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός  και της εφαρμογής μιας λύσης «δύο κρατών».

Τον περασμένο μήνα, ο Κινέζος διπλωμάτης Wang Kejian συνάντησε τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στο Κατάρ, την πρώτη συνάντηση μεταξύ Κινέζου και αξιωματούχου της Χαμάς που αναγνωρίστηκε δημόσια από το Πεκίνο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Γάζα .

Η επίσκεψη του Wang ακολουθεί τις προσπάθειες του Πεκίνου να ενισχύσει το προφίλ του ως μεσολαβητής της ειρήνης  στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: CNN

Πρωθυπουργός του Ισραήλ: Αναχαιτίσαμε, απωθήσαμε, μαζί θα κερδίσουμε

Πηγή: Politic.gr