Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε Δευτέρα ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοινώνονται είναι σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με άλλες ημέρες, εξαιτίας καθυστερημένων αναφορών το Σαββατοκύριακο.
Τις προηγούμενες 7 ημέρες οι καθημερινές μολύνσεις ξεπέρασαν 3 φορές τις 300.000 και την Κυριακή ήταν περισσότερες από 296.000.
Χαλάρωση του πρωτοκόλλου για τα τεστ στους μαθητές
Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) αντί για μοριακά (PCR), καθώς η αύξηση των μολύνσεων της Covid–19 έχει καταστήσει πιο επιβαρυμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο στον εκπαιδευτικό τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΓαλλίαςΖαν Καστέξ, σήμερα Δευτέρα.
«Αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις ουρές αναμονής (έξω από τα φαρμακεία)», δήλωσε ο κ. Καστέξ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Δείτεεπίσης: Γαλλία: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν με λάσπες σε στέλεχος του κόμματος Μακρόν (βίντεο)
- Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας
- Θετικός στον κορονοϊό ο Ντουέιν Κέισι
- Η Μ. Γκάγκα στο Mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά Πεντέλης
- Δύσκολη νίκη για την Γκαμπόν
- Άνω Ηλιούπολη: Εμβόλιο χωρίς ραντεβού στις 13 Ιανουαρίου



