Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:54:33 πμ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 22:50

Γάζα: Πλήρης διακοπής των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών Ίντερνετς

Η ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν παύουν να καταγγέλλουν, έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από χθες, Παρασκευή, εξαιτίας της πλήρους διακοπής των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών Ίντερνετ στη Γάζα – μια διακοπή την οποία η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel αποδίδει στους Ισραηλινούς, οι οποίοι «έκλεισαν τους διακομιστές»

Τέτοιες διακοπές συμβαίνουν στη Γάζα από την αρχή των εχθροπραξιών και κάθε φορά οι διασώστες διαμαρτύρονται για τον αντίκτυπό τους στο συντονισμό των υπηρεσιών παροχής βοήθειας.

«Η επικοινωνία με τις ομάδες μας στη Γάζα έχει διακοπεί εντελώς», ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Η έλλειψη καυσίμων προκάλεσε επίσης τη διακοπή της λειτουργίας της κύριας γεννήτριας του νοσοκομείου των μαρτύρων του ΑλΆκσα στο Ντέιρ αλΜπάλαχ (στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας), σύμφωνα με πηγή στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Εκφράζουμε φόβους για τη ζωή ασθενών και παιδιών στην εντατική και στα παιδιατρικά τμήματα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Δείτεεπίσης: Υεμένη: Ξεσηκωμός μετά τον βομβαρδισμό ΗΠΑ και Βρετανίας – Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr