«Αναγνώρισαν και επέδραμαν εναντίον της θέσης ενός βαρέος όπλου το οποίο απειλούσε τις κουρδικές δυνάμεις και κατόπιν επιτέθηκαν σε ένα οπλισμένο φορτηγάκι (του ΙΚ) στην ίδια περιοχή», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Αμυνας της χώρας Μάικλ Φάλον.
«Και τα δύο Tornado έχουν πλέον επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση τους και η προκαταρκτική εκτίμηση για το αποτέλεσμα [των επιδρομών] είναι πως αμφότερες υπήρξαν επιτυχείς», πρόσθεσε.
Οι επιδρομές αυτές ακολουθούν την υιοθέτηση από το βρετανικό κοινοβούλιο, την περασμένη Παρασκευή, της πρότασης της κυβέρνησης που εντάσσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό ο οποίος μάχεται, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Το κείμενο εξουσιοδοτεί την προσφυγή σε αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ αλλά αναφέρει πως το Λονδίνο «δεν θα αναπτύξει κανέναν βρετανό στρατιώτη στις ζώνες των μαχών».
Εξι βομβαρδιστικά Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στην Κύπρο, είναι πιθανό να συμβάλουν στις επιδρομές, σύμφωνα με βρετανούς αξιωματούχους.
Τα αεροσκάφη, που είναι εφοδιασμένα με βόμβες καθοδήγησης λέιζερ και πυραύλους, πραγματοποιούσαν έως τώρα αναγνωριστικές επιχειρήσεις.
Πηγή: Το Βήμα



