Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 8:26:32 πμ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 15:58

ΗΠΑ: Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο, το οποίο φέρνει μια πολύ μεγάλη επανάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε δύσβατα και απομακρυσμένα σημεία.

Πρόκειται για το JA1 Pulse της εταιρείας Jump Aero, το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο των ΗΠΑ, το οποίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα 450 χλμ/ώρα και έτσι θα μπορεί να φτάσει μέσα σε μόλις 8 λεπτά στα σημεία όπου υπάρχει άμεση ανάγκη για ιατρική βοήθεια.

Η καλιφορνέζικη Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει αυτό το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο και μάλιστα επιβεβαίωσε την πρώτη της εμπορική παραγγελία από την εταιρεία Falck Ambulance Services με έδρα τη Δανία.

Τι είναι το ιπτάμενο ασθενοφόρο JA1 Pulse

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη το StudyFinds, το JA1 Pulse είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL), το οποίο μπορεί να προσγειωθεί σε δύσβατα εδάφη και η εταιρεία έχει στόχο να το καταστήσει ικανό να φτάνει σε οποιαδήποτε τοποθεσία σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων μέσα σε 8 λεπτά!

Η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ιπτάμενο ασθενοφόρο της Jump Aero σε περιπτώσεις που σχετίζονται με την άμυνα, σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα eVTOL που εντάσσονται στο πρόγραμμα Agility Prime.

Η εταιρεία ελπίζει να κυκλοφορήσει το JA1 Pulse στην αγορά το 2027.

Δείτε επίσης: Ανθρωπιστική βοήθεια 5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στους εκτοπισμένους του Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Πηγή: Politic.gr