Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:58:47 πμ
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 09:50

ΗΠΑ: Μία νεκρή στο μετρό της Ουάσινγκτον από αναθυμιάσεις

Μια γυναίκα πέθανε στον σταθμό L'Enfant Plaza του μετρό της Ουάσιγκτον εξαιτίας αναθυμιάσεων από καπνούς.

Τουλάχιστον έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μετρό, αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία όμως δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει από πού προήλθαν οι αναθυμιάσεις.


«Η προέλευση του καπνού είναι άγνωστη. Ο σταθμός εκκενώθηκε και έκλεισε προσωρινά» ανέφερε η διοίκηση του μετρό μέσω ανακοίνωσης.

Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες του μετρό που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν το μεσημέρι (ώρα Ουάσιγκτον) στο σταθμό L'Enfant Plaza μετά από αναθυμιάσεις καπνού. Τουλάχιστον δύο από τις έξι γραμμές του δικτύου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε μέσω Twitter τη μεταφορά έξι ανθρώπων στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας με «σοβαρό τραυματισμό», χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο μετρό της Ουάσιγκτον που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας μετά από το μετρό της Νέας Υόρκης συνέβη το χειρότερο δυστύχημα τον Ιούνιο του 2009. Τρένο είχε πέσει στο πίσω μέρος άλλου συρμού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι και περίπου 70 να τραυματιστούν.

Πηγή: Το Βήμα