Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, για ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας από τη δυτική Οκλαχόμα μέχρι το βόρειο Μέιν.
Μία ισχυρή καταιγίδα σαρώνει σχεδόν τη μισή επικράτεια των ΗΠΑ (κεντρικές και ανατολικές πολιτείες), με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για σφοδρές χιονοπτώσεις, κεραυνούς ακόμη και ανεμοστρόβιλους σε ορισμένες περιοχές.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, για ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας από τη δυτική Οκλαχόμα μέχρι το βόρειο Μέιν.
Severe snowstorm in Hannibal, Missouri. #USA#snow#snowfall#snowstorm#winter#blizzardpic.twitter.com/kaS5dmocw7
— NEWS/INCIDENTS (@Brave_spirit81) February 17, 2022
Χιονοπτώσεις προβλέπονταν σε περιοχές από την Οκλαχόμα μέχρι το Μίσιγκαν και πιο βορειοανατολικά, ενώ καταιγίδες με κεραυνούς απειλούν τον Μισισιπή και το Τενεσί μέχρι το Οχάιο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Ακυρώθηκαν περίπου 200 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγου και άλλες 270 στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ. Συνολικά περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com
@glezak Moderately heavy snow still coming down in Olathe at 11:40am. pic.twitter.com/b2Zf8who8j
— ?? ❤️ ??????C8?4USA ?? (@C84Usa) February 17, 2022
Χαλαζοπτώσεις και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι ενδέχεται να σημειωθούν σε Μισισιπή, Τενεσί, Αλαμπάμα και Αρκάνσας. Στις περιοχές αυτές αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, ικανές να προκαλέσουν πλημμύρες.
Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 80 χλμ/ώρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στις συγκοινωνίες από τον αμερικανικό νότο μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο. Η ένταση των ανέμων μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 100 χλμ/ώρα στις νότιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, προειδοποιούν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 35χρονος για τον ρόλο του στη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων (vid)
Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επιτέθηκαν στο πούλμαν της Ανόρθωσης – «Από θαύμα και τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα!»
Διχασμένη η Λιβύη 11 χρόνια μετά την ανατροπή του Καντάφι
Το Λονδίνο προτρέπει τη Μόσχα να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών
Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ την Παρασκευή
ΗΠΑ: Νέα κακοκαιρία πλήττει τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες (vids)