Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:16:45 πμ
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 16:02

Ισπανία: Ιερέας τυλίχθηκε στις φλόγες από σπίθες κεριών

Υπέστη 50% εγκαύματα και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από τέσσερις ημέρες στην εντατική.

Υπέκυψε στα τραύματά του, ο 60χρονος ιερέας, τα άμφια του οποίου άρπαξαν φωτιά από σπίθες κεριού κατά τη διάρκεια της πασχαλινής αγρυπνίας σε μοναστήρι, στην ισπανική πόλη Σαραγόσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χαβιέρ Σάντσεθ, πέθανε ως ήρωας καθώς στάθηκε ανάμεσα στο χώρο τοποθέτησης των κεριών και τις μοναχές για να τις προστατεύσει.

Διεξάγεται έρευνα, καθώς πιστεύεται ότι υπήρχε παραφίνη ώστε να βοηθήσει στην καύση των κεριών.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά υπέστη φρικτά τραύματα και παρά τις καλύτερες προσπάθειες των γιατρών αργότερα πέθανε μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο πατέρας Σάντσεθ χοροστατούσε της «ευλογίας της φωτιάς» – μιας τελετουργία που τελείται κατά τη λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου όταν ανάβει το πασχαλινό κερί και παραμένει έτσι για 50 ημέρες μέχρι τον εορτασμό της Πεντηκοστής.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός ως ο «ροκ ιερέας» λόγω της αγάπης του για τη μουσική και επειδή είχε συνθέσει πολλά τραγούδια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ.

Υπηρέτησε επίσης ως ιερέας στο Κλινικό Νοσοκομείο της Σαραγόσα και ήταν επίσης παρουσιαστής talk show στην τηλεόραση.

Το 2015 πρωταγωνίστησε σε ένα αμφιλεγόμενο βίντεο κλιπ του τραγουδιού του «A tu aire», στο οποίο εμφανίστηκε μόνο με φτερά αγγέλου και κιθάρα, καλύπτοντας μόνο τα απόκρυφα σημεία.

Δείτε επίσης: Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Τσιάρα: «Στήσατε παρακράτος υποκλοπών»

Πηγή: Politic.gr