Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 5:57:50 μμ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 18:00

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Συντάκτης:
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχώρησαν στην αναχαίτιση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφος, το οποίο πλησίαζε τον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενο από τη Συρία.

Όταν εντοπίστηκε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σήμαναν οι σειρήνες στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν και στη μεθόριο με την Ιορδανία, με τον ισραηλινό στρατό να εκτοξεύει έναν πύραυλο Patriot προκειμένου να το καταρρίψει.


Το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προελαύνουν προς τα νότια, για να καταλάβουν εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες, κοντά στο Γκολάν και την Ιορδανία. Οι ισραηλινές αρχές ανησυχούν ιδίως για την πιθανότητα ανάπτυξης συριακών στρατευμάτων ή εγκατάστασης μονάδων του Ιράν ή της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορά του.

Στις 24 Ιουνίου το Ισραήλ είχε εκτοξεύσει και πάλι έναν πύραυλο Patriot εναντίον ενός μη επανδρωμένου μικρού αεροσκάφους που προερχόταν από τη Συρία, το οποίο δεν έπαθε τίποτα. Ενας Σύρος διοικητής είπε αργότερα ότι το αεροσκάφος αυτό συμμετείχε σε επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους.

Πηγή: Το Βήμα