Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 6:13:20 μμ
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 10:07

Milliyet: «Κομβόι με πρόσφυγες» κατευθύνεται προς την Ευρώπη

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κομβόι με πρόσφυγες» κυκλοφορεί η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet

Για «κονβόι» Σύρωνπροσφύγων, που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα από το εσωτερικό της Τουρκίας με στόχο να φτάσει στην Ευρώπη, κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο : «Κομβόι με πρόσφυγες» η εφημερίδα – αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP την Δευτέρα – αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram και ήδη «ακολουθούν» 70 χιλ. άτομα. Από το κανάλι αυτό δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.

Αν και δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσει το «κομβόι» -και πως θα επιδιώξει να φτάσει στην Ευρώπη – έγινε γνωστό πως αυτό θα χωριστεί σε ομάδες 50 ατόμων με έναν επικεφαλής.

Οι διοργανωτές, μιλώντας ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισαν πως η δεκάχρονη παραμονή στην Τουρκία τους κούρασε και πως στόχος τους είναι να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα σημειώνει πως οι δημιουργοί του καναλιού στο Telegram, και στα αλλα κοινωνικά δίκτυα, εδρεύουν στην περιοχή Γενιμπόσνα τηςΚωνσταντινούπολης.

Το δημοσίευμα της Milliyet, που προαναγγέλλει προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, δημιουργεί κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου. Τότε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απειλή του Τούρκου προέδρουΤαγίπ Ερντογάν, να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του με την Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Ινδία: Φωτιά ξέσπασε σε έκθεση με ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, σκότωσε 8 άτομα

Πηγή: Politic.gr