Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:54:00 πμ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 13:21

Ουκρανία: Πάνω από 2.000 κυβερνοεπιθέσεις το 2022

Οι περισσότερες έγιναν μετά που άρχισε ο πόλεμος.

Περισσότερες από 2.000 κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια του 2022 οι περισσότερες από τη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο από το Κίεβο ο οποίος επιτέθηκε στη Μόσχα για κυβερνοεπίθεση η οποία πήγε πίσω τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιούρι Σίγκολ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών, δήλωσε ότι η ζωντανή μετάδοση των δηλώσεών του καθυστέρησε 15 λεπτά λόγω της επίθεσης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Ο Σίγκολ όπως αναφέρει το Reuters είπε ότι «το μόνο που κατάφεραν οι Ρώσοι χάκερ ήταν να καθυστερήσουν την έναρξη της ενημέρωσης κατά 15 λεπτά».

Πέρυσι η χώρα του δέχτηκε συνολικά 2.194 κυβερνοεπιθέσεις, εκ των οποίων οι 1655 έγιναν αφού άρχισε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο 557 κυβερνοεπιθέσεων το 2022, είπε ο Σίγκολ, ο οποίος απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος στη Ρωσία.

«Οι περισσότεροι από τους χάκερ που δουλεύουν για τη Ρωσία δεν κρύβουν καν τη σχέση τους … χρηματοδοτούνται όλοι από την FSB [τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών], υπηρετούν τον στρατό ή είναι υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών» είπε.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ε.Ε. κατηγόρησαν τη Ρωσία για μεγάλη κυβερνοεπίθεση με… θύμα την υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου την οποία χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του Κιέβου.

Δείτε επίσης:Συντριβή ελικοπτέρου κοντά σε νηπιαγωγείο στο Κίεβο

Πηγή: Politic.gr