Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 9:07:53 μμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 01:50

ΠΟΥ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από Εμπολα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να καταγράφει επιβράδυνση του αριθμού των κρουσμάτων Έμπολα τα οποία καταγράφονται στη Λιβερία, αλλά επισήμανε πως η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται στη Σιέρα Λεόνε, ενώ η κατάσταση παραμένει σταθερή στη Γουινέα.


Ο ΠΟΥ αναθεώρησε προς τα κάτω τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας και της ακρίβειας των στοιχείων που ανακοινώνει.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα, οι θάνατοι στη Σιέρα Λεόνε είναι 440 λιγότεροι από ό,τι είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ως την 2η Νοεμβρίου ανήλθε σε 4.818 επί συνόλου 13.042 κρουσμάτων του Έμπολα σε οκτώ χώρες, είναι δηλαδή χαμηλότερος από αυτόν που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή 31η Οκτωβρίου (4.951 θάνατοι επί συνόλου 13.567 κρουσμάτων)·

Ωστόσο, ο Οργανισμός υπογράμμισε πως θεωρεί ότι οι αριθμοί αυτοί πιθανόν είναι χαμηλότεροι από τους πραγματικούς διότι δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα και όλοι οι θάνατοι στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο, τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η επιδημία, η σοβαρότερη μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976, ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσοστό των θανάτων επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στο 70%.

Πηγή: Το Βήμα