Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:59:26 πμ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 13:46

Τατάρ: «Η Κύπρος τώρα ανήκει στην Τουρκία»

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για την Κύπρο.

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος είπε ότι η Κύπρος το 1878 παραδόθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Βρετανία για σκοπούς διοίκησης, ωστόσο η ιδιοκτησία εξακολουθεί να είναι της Τουρκίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τατάρ, επιχειρεί να κάνει τον ιστορικό, με καινοφανείς απόψεις για το τι ανήκει στη Τουρκία, θεωρώντας λίγο πολύ πως ότι κατείχαν οι Οθωμανοί πρέπει να αποτελέσουν τουρκική επικράτεια.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Güneş, ο Ερσίν Τατάρ όταν επισκέφθηκε το συγκρότημα αρχείων της Διεύθυνσης Κρατικών Αρχείων στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε για το αρχείο, ενώ είχε την ευκαιρία να εξετάσει τη συμφωνία μίσθωσης που υπεγράφη μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Μεγάλης Βρετανίας το 1878.

Παράλληλα είπε πως αν το έγγραφο αυτό δεν ήταν διαθέσιμο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προβεί σε διαφορετικές θέσεις.

Επίσης είπε ότι μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο, μπορεί να γίνει κατανοητή η σημασία του αρχείου, ότι ένα έθνος που μεταφέρει το παρελθόν του στο μέλλον θα καταλαμβάνει πάντα τη θέση του στην ιστορία.

Στη συνέχεια είπε ότι κάθε Τούρκος πρέπει να επισκεφθεί αυτό το αρχείο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό.

Δείτε επίσης: Χαμός στην Τουρκία – Στελέχη της αντιπολίτευσης μετρούν εκατοντάδες μετρητά – Υπόνοιες για σκάνδαλο δωροδοκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr