Την Τετάρτη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τονίσει ότι οι επιχειρήσεις κατά του PKK θα συνεχιστούν έως ότου οι Κούρδοι μαχητές θάψουν τα όπλα τους, τονίζοντας ότι τώρα δεν είναι ώρα για διάλογο.
Oι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων του ΡΚΚ συνεχίστηκαν, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να αναφέρει πως σε επιδρομές στο Χακιάρι εξοντώθηκαν 16 «τρομοκράτες του ΡΚΚ» (πλέον 15 μελών του που είχαν σκοτωθεί την Τετάρτη).
Το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εισήλθε οριακά στην Εθνοσυνέλευση στις κάλπες της Κυριακής, είχε καλέσει την Τρίτη το PKK να συνεχίσει τη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε προ των εκλογών και την κυβέρνηση να επιδείξει τη βούληση να συμβάλει στην αμοιβαία κατάπαυση του πυρός τερματίζοντας τις επιχειρήσεις του στρατού και της αστυνομίας.
Πηγή: Το Βήμα



