Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:16:54 πμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:00

Βάση διαλόγου το σχέδιο για μεταθέσεις αστυνομικών

Σε συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών, ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας στον κ. Τσιτουρίδη διευκρίνισε ότι το σχέδιο που κυκλοφόρησε δεν αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης  αλλά μόνο τη βάση διάλογου προς τα κόμματα και τη συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομιών.


Συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε :
«Το Υπουργείο, και συγκεκριμένα η φυσική ηγεσία, όπως ταιριάζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο το οποίο τους εδόθη [στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομιών, στην Π.Ο.ΑΣ.Υ και στην Π.Ο.ΑΞ.Υ.Α.] προς συζήτηση.
Με τον κ. Χηνοφώτη συνεχίζουμε κατά κανόνα, όπως έγινε και με τα άλλα νομοσχέδια και ιδίως για την ομογενοποίηση, να συζητάμε. Και τους εδόθη. Συναντηθήκαμε και είπαμε, ότι ακριβώς για αυτό εδόθη, για να συζητήσουμε που είναι οι αντιρρήσεις και να βρούμε τον κοινό τόπο. Δεν ήταν τίποτα δεδομένο, τίποτα προαποφασισμένο. Εξηγήθηκε. Τους δόθηκε ο χρόνος, γιατί τους είπαμε ότι ούτε εμείς έχουμε τη βιασύνη αύριο το πρωί να τελειώσουμε, όποτε μπορούν να τελειώσουν και μάλιστα αν μπορούσαν να διατυπώσουν κοινές θέσεις και η Π.Ο.ΑΣ.Υ και στην Π.Ο.ΑΞ.Υ.Α, για να έχουμε την ενιαία θέση του συνδικαλιστικού κινήματος. Και πάνω εκεί θα βαδίσουμε.
Άρα αυτό ήταν μια πρόταση. Ετέθη προς συζήτηση και η συζήτηση ελπίζω ότι θα καταλήξει, μετά από γόνιμο διάλογο, σ’ έναν κοινό τόπο. Γιατί χρειάζεται, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, να γίνουν ορισμένες διορθώσεις. Και οι διορθώσεις θα γίνουν με τρόπο που και την υπηρεσία υπηρετεί, αλλά και την οικογένεια των ανθρώπων δεν θίγει. Δεν είναι, λοιπόν, τίποτα προαποφασισμένο.
Εγώ δεν κατάλαβα, γιατί κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι αυτό που εδόθη-προς συζήτηση του δόθηκε για να ούτε τις απόψεις τους- αυτό είναι και δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν κατάλαβα, γιατί βγήκε αυτή η φήμη, ούτε κατάλαβα ποιους εξυπηρετούσε.»