Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 3:15:53 μμ
etpa
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:54

Επιτέλους, παραδώστε το έργο του σταδίου στο δήμο

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου  στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς για την ανάληψη του έργου Συντήρηση και Αναβάθμιση  του Ε.Σ. Κιλκίς».
Υπνθυμίζουμε ότι το θέμα της καθυστέρησης απόδοσης του έργου στο Δήμο Κιλκίς έχει στηλιτεύσει κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης που έχει δεσμευτεί ότι ευθλύς μετά την απόδοσήν του θα κινήσει τη διαδικασία δημοπράτησης των εργασιών ολοκλήρωσής του με ίδιους πόρους του δήμου.


 Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει:
« Η ολοκλήρωση του έργου «Ε.Σ. Κιλκίς Συντήρηση και Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Κερκίδων» εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα το Εθνικό Στάδιο Κιλκίς να μη δίδεται σε πλήρη λειτουργία  με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι  μεγάλες ανάγκες για άθληση των νέων της περιοχής. Η δυτική κερκίδα του σταδίου χαρακτηρίζεται  ως εργοτάξιο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των τοπικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.
Ενώ υπήρχε από τις 14-1-2014 μία απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου και οι Κιλκισιώτες ανέμεναν την έναρξη των εργασιών, ο προηγούμενος Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής αποφάσισε στις 4-12-2105 την οριστική διακοπή των εργασιών του έργου  (ΑΔΑ: 66ΝΞ4653Π4-ΨΚΕ). Ο Δήμος Κιλκίς επιθυμώντας να υποκαταστήσει αυτός στην προκειμένη περίπτωση την απουσία  της Κεντρικής Διοίκησης ζήτησε με επιστολή του  στις 18-01-2016 να αναλάβει με δικές του δαπάνες την αποπεράτωση του έργου.
Την επιστολή αυτή ακολούθησαν και πολλές άλλες επιστολές και οχλήσεις προς τον αρμόδιο Υφυπουργό για την παράδοση του σχετικού φακέλου έτσι ώστε να έχει ο Δήμος Κιλκίς τη δυνατότητα να προβεί στην προκήρυξη των υπολειπόμενων εργασιών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κατά ένα τελείως αδικαιολόγητο τρόπο  οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχουν ικανοποιήσει το αίτημα αυτό. Η καθυστέρηση του αιτήματος αυτού εκθέτει τους υπεύθυνους και προσβάλει όλους τους Κιλκισιώτες.
 Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1)    Γιατί καθυστερεί εδώ και 11 μήνες η ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κιλκίς;
2)    Πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες;»