Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 8:29:45 μμ
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 22:31

Η χρονιά του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Κι αν για το αίτημα - σίριαλ με τίτλο "Δικαστικό Μέγαρο στο Κιλκίς" αποδείχτηκε ευκολότερη η εξοικονόμηση εφτά εκατομμυρίων ευρώ τα οποία απαιτούνται για την κατασκευή του από την παραχώρηση του οικοπέδου εκ μέρους του Δήμου Κιλκίς, στο ανατείλαν έτος το μείζον αίτημα του νομού είναι η κατασκευή νέου Νοσοκομείου ή για να ακριβολογούμε η κατασκευή δυο νέων ξενοδοχειακών πτερύγων και μιας ΜΕΘ πέντε κλινών.


Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης μετά την επικείμενη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ (πιθανολογείται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας) αναμένεται να αναληφθεί η εναρκτήρια πρωτοβουλία εκ μέρους του υφυπουργού-βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά. Είναι εξάλλου μια δέσμευσή του που με σαφή τρόπο ανέλαβε κατά την τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Κιλκίς και μετεκλογικά την επιβεβαίωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η προεργασία εκ μέρους του κ. Γεωργαντά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο απευθύνεται σε ευήκοα ώτα και καλώς προχωρεί . Δοθέντος ότι για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου οράματος για νέο νοσοκομείο σε λίγα χρόνια θα απαιτηθούν κάπου 15 εκατ. ευρώ η διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος στην Αθήνα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο.
Στο Κιλκίς πιθανολογείται βάσιμα η ενωτική διάθεση διεκδίκησης του έργου από κάθε πλευρά. Πολιτική, αυτοδιοικητική , του χώρου της υγείας και της περίθαλψης. Προς τούτο θα απαιτηθεί ανάλογη πολιτική πρωτοβουλία του κ. Γεωργαντά ώστε η διεκδίκηση να αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα χωρίς αποκλεισμούς.
Την ενωτική διεκδίκηση απαιτεί και η σοβαρότητα του έργου αλλά και η ιστορία του. Το Νοσοκομείο κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '30 από τους κατοίκους του νομού. Και θα είναι ανάξιο ημών των επιγόνων να επιδοθούμε σε έριδες ή αποκλεισμούς περί την στήριξη του έργου.
Έτσι λοιπόν από τις αρχές Φεβρουαρίου κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει η έναρξη της παγκιλκισιακής προσπάθειας: Θέλουμε πολύ ένα νέο Νοσοκομείο και θα το αποκτήσουμε. Αυτήν την φορά όχι κουβαλώντας λάσπη με το πηλοφόρι, αλλά με την ολόθερμη υποστήριξή του σε κάθε πολιτικό βήμα.