Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 9:14:41 μμ
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:15

Κιλτίδης: Εξόφληση υποχρεώσεων από τον ΟΠΑΔ»

kiltidis


Αν θα δώσει επιτέλους την αυτονόητη λύση ρωτά τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Κ΄. Κιλτίδης σε κοινή ερώτηση με το συνάδελφό του της Δημοκρατικής3 Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη προς τον Υπουργό Υγείας.
Αναφέρει:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων γίνεται δέκτης της αγανάκτησης γονέων αυτιστικών ατόμων λόγω της εγκληματικής καθυστέρησης καταβολής από τον ΟΠΑΔ των παροχών από φυσιοθεραπείες-εργοθεραπείες- λογοθεραπείες-ψυχοθεραπείες-ειδική αγωγή και άλλες πράξεις που έχουν εκτελεστεί πριν έξι μήνες.
Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και αδιέξοδο.

Κράνη και ατυχήματα
με μοτοσυκλέτες
Ερώτηση προς τους Υπουρ5γούς Υποδομών, Παιδείας και Οικονομικών κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης.
Στην ερώτηση επισημαίνονται ότι .
πολλές ζωές θα είχαν σωθεί αν οι επιβάτες φορούσαν κράνη, καθώς υπολογίζεται ότι η χρήση τους μειώνει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 25% περίπου.
Ωστόσο, η υψηλή τιμή των κρανών, καθώς σύμφωνα με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τις συνεχείς έκκλησης τις χώρας μας προς τα αρμόδια όργανα,  υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (που στη χώρα μας είναι πλέον 23%) και η έλλειψη σωστής εκπαίδευσης των μοτοσυκλετιστών, λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τη χρήση κράνους.     
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να προτείνουν εκ νέου προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη μείωση του ΦΠΑ για τα κράνη, καθώς πρόκειται για είδος πρώτης ανάγκης και όχι για αντικείμενο πολυτελείας;
2. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να μειωθούν οι τιμές στα κράνη, η εκπαίδευση των μαθητών και η  υποχρεωτική πώληση και των δυο καθρεπτών που είναι απαραίτητοι9 για την ασφαλή οδήγηση;