Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 11:09:28 μμ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 11:08

Με Βενιζέλο ο Φλωρίδης με Παπανδρέου ο Παραστατίδης

Η ανάδειξη του Γ. Φλωρίδη στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ομάδα που διαμορφώνει την πολιτική φυσιογνωμία και τις μεγάλες επιλογές του Κινήματος, ποτέ δεν κατέστη τόσο αδιαμφισβήτητη όσο τις επόμενες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώρες.

Η επώδυνη, κυρίως για την έκταση της,  ήττα προκάλεσε και επέσπευσε τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προσώπου του ΠΑΣΟΚ, όπου σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζει όπως είναι φυσικό ο ηγέτης – πρόεδρος του Κινήματος.
Η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου να δηλώσει παρών, ύστερα από την δήλωση Παπανδρέου ότι θα ζητήσει επαναβεβαίωση της εντολής της κοινωνικής βάσης του Κινήματος, κινητοποίησε μια σειρά ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο πλευρό του. Μεταξύ αυτών και στην ηγετική πεντάδα που διαμορφώνει έκτοτε τους όρους της μετάβασης  στην νέα εποχή με ρητή τη δέσμευση της ενότητας, είναι ο Γιώργος Φλωρίδης.
Ο επανεκλεγείς βουλευτής Κιλκίς πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος εντός του ΠΑΣΟΚ, ικανού υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου να ξαναδώσει στη Δημοκρατική Παράταξη την αυτοπεποίθησή της, την ικανότητά της να πείθει και να νικά, όπως εξάλλου τονίζει σε ευχαριστήρια δήλωσή του προς τους ψηφοφόρους του και τους πολίτες του Κιλκίς ο Γ. Φλωρίδης.
Απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση είναι η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τα λαϊκά στρώμματα, τους κοινωνικούς του συμμάχους, τις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας με πρόγραμμα και πολιτική φυσιογνωμία που θα διευκολύνουν αυτή τη στρατηγική του επιδίωξη.

Επιφυλακτικός
ο Θ. Παραστατίδης
Η κούραση της εκλογικής μάχης και η ανθρώπινη απογοήτευση από την έκβασή της οδήγησαν τον Θόδωρο Παραστατίδη σε βραχεία περίοδο περισυλλογής. Εντός των ημερών ωστόσο ο υποψήφιος Βουλευτής αναμένεται με δήλωσή του, πέραν των ευχαριστιών του στο εκλογικό σώμα, να αναφερθεί και σε πτυχές της προεκλογικής αναμέτρησης που ερμηνεύουν κατά τον ίδιο το αποτέλεσμα.
Ως προς τις δρομολογηθείσες εσωκομματικές εξελίξεις ο Θ. Παραστατίδης είναι γνωστό ότι προέβαλε πάντα τη σχέση του και την αφοσίωση του στον Γ. Παπανδρέου. Η αναζήτηση των αιτίων της ήττας υπό το φως της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος είναι κατά τον Θ. Παραστατίδη  το προέχον καθήκον του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ. Μαζί φυσικά με τη διαφύλαξη της ενότητας του Κινήματος.
Περισσότερα όμως θα πει ο ίδιος εντός των ημερών.