Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:38:39 πμ
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:22

Νίκος Σιάνας: Η λάμψη και το σκοτάδι

sianas“Έλαψε” η Α.Ε. Πολυκάστρου λέει το ρεπορτάζ στην πρόσφατη ποδοσφαιρική διοργάνωση ηλικιακών κατηγοριών “Αριστοτέλης Πολιτάκης” που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Δροσάτο. Σαφώς και αξίζουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές άλλα και παράγοντες της Α.Ε.Π. τα συγχαρητήρια όλων μας.
Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος, υπάρχει και η άλλη που δεν τιμά κανέναν. Κυρίως όλους αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν από διάφορες θέσεις τον αθλητισμό στην πόλη μας, και εν προκειμένω το ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω πότε πέρασε για τελευταία φορά κάποιος από αυτούς από τα αποδυτήρια των τμημάτων υποδομής της ΑΕΠ, όπως λέει η πινακίδα απ’ έξω.
Η εικόνα που αντικρύζει κανείς, είναι εικόνα ντροπής, βρωμιά, διαροές, υγρασία, μούχλα και υδραυλικές εγκαταστάσεις από καιρό σε αχρηστία, εικόνα εγκατάλειψης.
Και το ερώτημα είναι γιατί, γιατί κάποιοι αποδέχονται θέσεις και αξιώματα, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υπηρετήσουν. Γιατί μεταφέρουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας τις δικές μας κακές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
Καλοί αθλητικοί οργανισμοί και οι γιορτές του αθλητισμού, καλύτερα όμως η καθαριότητα και λειτουργικότητα των αθλητικών χώρων, ειδικά  όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.