Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 4:59:40 μμ
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 23:39

Παρέμβαση ΣΥΝ Κιλκίς σε κλωστοϋφαντουργείο

amanatidou-pasxalidou-litsa


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου και αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΝ Ν. Κιλκίς συναντήθηκαν με το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ - Η ΑΝΕΜΗ» για την εφαρμογή της εκ  περιτροπής εργασία.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου και αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΝ Ν. Κιλκίς αποτελούμενη από τον γραμματέα Λάζαρο Λαζαρίδη και τα μέλη Κώστα Γεωργιάδη και Παναγιώτη Τσομπανίδη, πραγματοποίησαν συνάντηση με το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ - Η ΑΝΕΜΗ» και συζήτησαν το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε μετά την απόφαση της επιχείρησης  «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.» που εδρεύει στη Νέα Σάντα του δήμου Γαλλικού Κιλκίς, της επιβολής  προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας για το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ Κιλκίς αναφέρεται πως «η επιχείρηση  αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο για τα χρονικά διαστήματα: από 18/1/2011-24/1/2011,14/2/2011-20/2/2011 και 14/3/2011-20/3/2011, με πρόσχημα την παγκόσμια οικονομική κρίση και ότι δεν έχει προμηθευτεί  πρώτη ύλη. Οι εργαζόμενοι την καταγγέλλουν επίσης για το γεγονός ότι εντελώς πραξικοπηματικά και ενώ έστειλε πρόσκληση στο επιχειρησιακό σωματείο  για διαβούλευση, την ημέρα της διαβούλευσης ,παρουσίασε εγκεκριμένες από την επιθεώρηση εργασίας καταστάσεις για το χρονικό  διάστημα  εφαρμογής της εκ  περιτροπής εργασίας.
Είναι εύλογο μετά τα παραπάνω η Διοίκηση του Συνδικάτου να βρίσκεται σε αναστάτωση. Ήδη από την πλευρά των εργαζομένων έχει γίνει Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία-Πρόσκληση ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής και εύλογο είναι να απαιτούν και την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για την ακύρωση της εκ περιτροπής εργασίας στην συγκεκριμένη  επιχείρηση .
Η αντιπροσωπεία και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση του συνδικάτου δήλωσαν την πλήρη υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους και αλληλέγγυοι στο κάλεσμα της διοίκησης του συνδικάτου προς όλους τους εργαζόμενους ώστε να αντισταθούν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των εργοδοτών για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και να παλέψουν όλοι μαζί για πλήρη και σταθερή απασχόληση και την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που χαρίζουν σε περίοδο κρίσης ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο».