Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:34:19 μμ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 10:04

Συνάντηση του Χρ. Δραγανίδη με το Μητροπολίτη κ. Δημήτριο

draganidis2


Στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του νέου δήμου Παιονίας ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως & Γεφύρας κ.κ. Δημήτριο στην έδρα της Μητρόπολης στη Γουμένισσα. Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα και στη διάρκεια της τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και για ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση και ανάδειξη της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, η οποία είναι μεγάλη στην περιοχή του νέου δήμου.
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Μητροπόλεως για την συντήρηση των ιστορικών ναών της περιοχής και την αξιοποίηση τους, ως έργα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, αλλά και χώρους κατάνυξης  για τους πιστούς. Μάλιστα υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που ζητούν τη βοήθεια της.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθούν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής κληρονομίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που είναι πολύ σημαντικός για το νέο δήμο. Μάλιστα συνέδεσε την ομορφιά και τον πλούτο του φυσικού τοπίου, με αυτόν του αρχιτεκτονικού που παρουσιάζουν οι εκκλησίες και τα Μοναστήρια της περιοχής.
Στην αναφορά του υπογράμμισε πως στις δεσμεύσεις του περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών που θα υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες τουρισμού τόσο σε επίπεδο ψυχολογικό όσο και πρακτικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόνισε πως στην προσπάθεια αυτή,  ο ρόλος της εκκλησίας  είναι ουσιώδης και η συνεργασία της Μητροπόλεως  με το Δήμο μπορεί να δώσει  λύσεις σε ανάλογα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα δήλωσε πως ο δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν φορείς και ειδικά η εκκλησία και που στοχεύουν στην πολύπλευρη αναβάθμιση  του επιπέδου της τοπικής κοινωνίας.
Μετά το τέλος ενός ουσιαστικού διαλόγου που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ο Χρήστος  Δραγανίδης και οι συνεργάτες του αποχώρησαν αφού πρώτα πήραν τη ευχή του Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου για δύναμη, υγεία και επιτυχία στο έργο τους.
Σήμερα το πρωί στις 10:30 ο Χρήστος Δραγανίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γρίβα και στις 11:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού. Το απόγευμα στις 6:00 θα επισκεφθεί τον οικισμό Αξιοχωρίου και στις 7:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτών στον Άσπρο.