Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:39:36 μμ
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:37

Συνέδριο-εφαλτήριο για μια νικηφόρα πορεία

georgantas


Μήνυμα ενότητας και προοπτική μιας νικηφόρας πορείας με πρώτο σταθμο τις προσεείς αυτοδιοικητικές εκλογές απευθύνει ενόψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου Γιώργος Γεωργαντάς.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
“Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών σε νομαρχιακό επίπεδο ενόψει του συνεδρίου του κόμματος αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους φίλους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη μαζική συμμετοχή τους.
Είναι η δική τους πρωτόγνωρη συμμετοχή στην ανάδειξη των οργάνων του κόμματος που ισχυροποιεί τη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας, νομιμοποιεί τον ισχυρό πολιτικό ρόλο των εκπροσώπων της βάσης στην ανάδειξη της νέας φυσιογνωμίας του κόμματος, όπως ακριβώς απαιτούν τα μέλη μας και επιβάλλουν οι ανάγκες του τόπου.
Το προσεχές συνέδριο του κόμματός μας αποτελεί την κατάληξη της ανανέωσης του στελεχιακού προσωπικού και του πολιτικού μας λόγου και συνάμα την αφετηρία για την συγκροτημένη υπό τη καθοδήγηση του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά πορεία μας στο λαό.
Ο τόπος και ο λαός μας διψούν να ακούσουν τον υπεύθυνο λόγο της παράταξης, την πρότασή μας για την έξοδο από την κρίση. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή όπου η ανυποληψία της κυβέρνησης, το έλλειμμα καθοδήγησης της χώρας, η έλλειψη στρατηγικής, η πολιτική πολυφωνία εντός της κυβέρνησης και η ιδεολογική και πολιτική σύγχυση του κυβερνώντος κόμματος βυθίζουν την χώρα σε μια πορεία χωρίς ελπίδα.
Είναι τώρα που δικαιώνεται η θέση του προέδρου μας να μην συναινέσει και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην αδιέξοδη πορεία που καθόρισε η κυβέρνηση ως άβουλος τρίτος εταίρος στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Είναι τώρα που η Νέα Δημοκρατία και όλα τα στελέχη της οφείλουμε με όπλο την ενότητά μας να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια αξιόπιστη πρόταση εξόδου από την κρίση, να δώσουμε ελπίδα στο λαό μας, προοπτική στον τόπο μας.
Στο συνέδριο θα σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας, θα καθορίσουμε τον τρόπο και τη συγκεκριμένη πολιτική για την ανόρθωση της χώρας.
Κι αμέσως μετά όλοι μαζί θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη το Φθινόπωρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είναι η δύναμη των ιδεών μας και η ενότητα των στελεχών μας που εμπνέουν τη λαϊκή βάση για ένα νέο νικηφόρο ξεκίνημα.
Είναι ο τόπος μας πια που χρειάζεται μια ισχυρή και νικηφόρα Νέα Δημοκρατία.
Σε εμάς απομένει να φανούμε αντάξιοι των καιρών και των προσδοκιών του λαού μας.”