Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:53:15 μμ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 20:26

Συνεργασία Δ. Τερζίδη με τον Δήμαρχο Κρουσίων

terzidis


Με την επίσκεψη του στον Δήμο Κρουσίων ολοκλήρωσε τη περιοδεία του στους Δήμους που θα συνενωθούν μ’ αυτόν του Κιλκίς μέσω «Καλλικράτη», ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης.Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου ο κ. Τερζίδης να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» για όλα τα θέματα που απασχολούν τον μεγαλύτερο σ’ έκταση Δήμο του νομού μας.
Τον κ. Τερζίδη ενημέρωσε αναλυτικά ο ομόλογος του, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύχθηκαν την τρέχουσα τετραετία με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Κρουσίων. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων που ήδη ξεκίνησαν, καθώς και άλλων που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
Η παραπέρα αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Κρουσίων, η υποστήριξη της κτηνοτροφικής δραστηριότητας, η βιώσιμη λειτουργία κι ανάπτυξη του Βοτανικού Κήπου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο Δημάρχων. Όπως, επίσης, η κατασκευή του δρόμου Ποντοκερασιάς-Λιθότοπου, μαζί με την παραπέρα βελτίωση των οδικών συνδέσεων, η κατασκευή του φράγματος Μεταξοχωρίου, η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων κ.α.
Τους δυο Δημάρχους απασχόλησαν αναλυτικά και θέματα περιβάλλοντος, όπως η προστασία κι αξιοποίηση του Γαλλικού ποταμού, καθώς κι η ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης κι αποχέτευσης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Παλατιανού, και η δημιουργία Πολεμικού Μουσείου στο Κεντρικό και Λαογραφικού Μουσείου στην Αντιγόνεια κ.α.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν και την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Ευκαρπίας.
Στην ενημερωτική συνάντηση πήρε μέρος κι ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς Κυρ. Αναστασιάδης ενώ από πλευράς του Δήμου Κρουσίων ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Β. Καραμπίδης κι ο αντιδήμαρχος Μιχ. Αναστασιάδης.