Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:09:30 μμ
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 15:20

Αγ. Τρύφων Γουμένισσας : "Στόχος η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης "

ag-trifon-goymenissas
Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/1/2012, στο εντευκτήριο του συλλόγου η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αστέριος Τάτσης, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Στόχος μας είναι να διαφυλάττουμε και να εκτιμάμε σαν πολύτιμο θησαυρό την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Όλοι οι σύλλογοι αγωνίζονται αθόρυβα κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης. Η οικονομική κρίση επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Η διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται το βάρος των καιρών και προσπαθεί να χαρίσει στιγμές χαράς μέσα από τη δράση της και να δώσει μια δημιουργική διέξοδο. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συμπαραστάτες τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, τους δωροθέτες και χορηγούς τους οποίους ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη και προσφορά τους στο σύλλογο.  Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας εντάσσεται και η ανέγερση κτηρίου. Επιπλέον, πρόκειται να προβούμε στην τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να εντάξουμε και νέες δραστηριότητες».
Στη συνέχεια, ο ταμίας Σταύρος Ματζίρης παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του 2012, ενώ η γραμματέας Μαρία-Νεστωρία Γραμματικού παρουσίασε τον αντίστοιχο απολογισμό των δραστηριοτήτων, μαζί με την παράθεση προγράμματος δραστηριοτήτων του πρώτου διμήνου του 2012. 
Ο εφημέριος Δημήτριος Ιγνατιάδης  ευλόγησε τη βασιλόπιτα και τυχερός της ημέρας αναδείχθηκε ο κ. Μέρμηγκας Γεώργιος, ο οποίος μαζί με το φλουρί κέρδισε και μια εικόνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι εφημέριοι  Δ. Ιγνατιάδης, Χ. Μαυραντώνης, Ι. Τάγκος,  Χ. Γραμματικός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισας κ. Αλίρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δραγανίδης, κ. Λιάρτση, κ. Παλάνη, κ. Λιακοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Γουμένισσας  κ. Πάτσης,  ο πολιτευτής κ. Γεωργαντάς, οι πρόεδροι των συλλόγων  «Παίονες» κ. Τάσιος, «Διογένης ο Συνωπεύς» κ. Αμανατιάδης, «Ευκράντη» Πολυκάστρου κ. Καρβουνιάρη, του «ΣΕΟ» Γουμένισσας κ. Κικίρη, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και πλήθος κόσμου.
Οι υπεύθυνες χορευτικών τμημάτων κ. Γραμματικού και κ. Τοσιλιάνη έκοψαν τις βασιλόπιτες στα τμήματα χορού, στις 14 Ιανουαρίου και στο καφέ που διοργάνωσαν για τις κυρίες στις 19 Ιανουαρίου, με τυχερούς τον Χ. Πετσανούκη, Πένκη Τραϊανούλα και την κ. Μυλωνά-Τραχανίδου Τασούλα, στους οποίους προσφέρθηκε από ένα δώρο.