Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:31:37 μμ
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 20:23

Βραβεύτηκαν οι σκαπανείς σε εκδήλωση των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ

argonautes-kilkis
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»,  η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8.2.14 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κουτρή ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό με αναφορά στους σκοπούς των «Αργοναυτών» η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Καραμπίδου.
Ακολούθησε η τελετή βράβευσης των Συμεώνος Συμεωνίδη και Ιωάννη Αθανασιάδη και μεταθανατίως του Αριστείδη Φιλιππίδη.
Ήταν η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, καθώς απονεμήθηκε η οφειλόμενη τιμή με την ανάλογη ηθική αμοιβή, στα ιδρυτικά στελέχη του συλλόγου τα οποία το 1970 συγκρότησαν την τριμελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με μέριμνα της οποίας λειτούργησε ο σύλλογος κατά το διάστημα μέχρι την αναγνώριση του καταστατικού του, ενώ κατόπιν διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου αιρετού διοικητικού συμβουλίου.
Τη δική της πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι κατέθεσε ακολούθως η θεατρική ομάδα του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Γερακαριού, η οποία παρουσίασε με επιτυχία την κωμωδία του Γιάννη Κοσμίδη «τη νύφες το κλέψιμον» σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Φραγκοζίδου σκορπώντας άφθονο γέλιο προκαλώντας τον ενθουσιασμό των θεατών.
Στη συνέχεια αποδόθηκε ως είθισται κατ’ έτος σε αυτήν την εκδήλωση οφειλόμενη τιμή σε μέλη των τμημάτων του συλλόγου που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις 2013 και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται για τους Θεόδωρο Ημερίδη, Αργύρη Κετσετσή, Στέλιο Σταφυλαράκη, Αντιγόνη Κοτσαπουικίδου, Βικτωρία Παυλίδου και Μαρία Ανδρεάδου.  
Για το υπόλοιπο της εκδήλωσης διαδοχικώς παρουσιάστηκαν ένα συγκρότημα του τμήματος εκμάθησης νταουλιού, ένα του τμήματος εκμάθησης λύρας και τέσσερα των χορευτικών τμημάτων παιδικών κατηγοριών, η εμφάνιση των οποίων επιδοκιμάσθηκε με το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.
Το όλο πρόγραμμα της εκδήλωσης συντόνισε η χοροδιδάσκαλος Ελένη Ελευθεριάδου.