Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:37:50 μμ
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:48

Η Τσικνοπέμπτη των Αμαράντων

 Τελικά, όταν οι γυναίκες θέλουν να κάνουν κάτι, μπορούν να κάνουν και θαύματα. Οι γυναίκες των Αμαράντων το απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά και την Τσικνοπέμπτη.
Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμαράντων ήταν κατάμεστη από κόσμο τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, ήταν όλο το χωριό εκεί, για ένα πραγματικά λαϊκό γλέντι, από αυτά που τόσο μας έχουν λείψει.
Τα τραπέζια γεμάτα από πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, που ετοίμασαν οι ίδιες οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Αμαράντων, άφθονο κρασί και τσίπουρο από το χωριό. Η μουσική της ορχήστρας, με τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες του χωριού και τα τραγούδια από τη χορωδία των Γυναικών, με την καθοδήγηση της Βασιλικής Γεκουσίδου, ξεσήκωσαν τους κατοίκους του χωριού, που διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Από κοντά και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αμαράντων Πέτρος Συμεωνίδης, που στήριξε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες των γυναικών, οι οποίες έστησαν από μόνες τους ένα από τα πλέον ζωντανά και δημιουργικά ΚΑΠΗ στο νομό, σε αίθουσα του παλιού σχολείου Αμαράντων.

Εκδηλώσεις
«Αμάραντου»
Συνέχεια στις αποκριάτικες εκδηλώσεις δίνει αυτήν την εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμάραντος».
Το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, θα οργανώσει στον Πολιτιστικό Σύλλογο παιδικό αποκριάτικο πάρτι, ενώ στον ίδιο χώρο θα οργανώσει τα παραδοσιακά κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 το πρωί, με χορό, τραγούδι, φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα.