Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:31:04 πμ
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 19:42

Κοπή πίτας Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Παλατιανού

palatiano
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού «Παναγία Σουμελά» και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς και την με παρουσία πολλών επισήμων και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση είχε πολύ ενθουσιασμό από το κοινό, στηρίζοντας με το θερμό χειροκρότημα τους χορευτές για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον Σύλλογο, να παραμείνει ζωντανή η παράδοση και ο Ποντιακός Ελληνισμός, που δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό και είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε ψηλά το φρόνιμα, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για τη μεγάλη προσφορά τους στο Σύλλογο οι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όλοι οι χορευτές, νέοι και παλιοί.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνο Παυλίδη για το αξιόλογο έργο που επιτελεί προερχόμενος από τα σπλάχνα του ιστορικού Συλλόγου ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «Οι Αργοναύτες», επί πολλά έτη χορευτής και με την μεγάλη πείρα του κατευθύνει θαυμάσια τα χορευτικά τμήματα.
Οι τυχεροί ήταν δύο, ο μικρός Γιώργος Ισχνόπουλος, νταουλτσής του Συλλόγου και η Μελαχρινή Σιδηροπούλου, κόρη του Αντιπροέδρου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Θ. Πασσαλίδης, Θ. Παραστατίδης, Μ. Ηλιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Π. Καρβουνίδης, τον Κωστίδης, Κ. Ξανθόπουλος, Α. Λαβασάς, Θ. Αυγίδης, Κ. Ζηλελίδης, Χ. Ιωαννίδης, Χ. Ζώτος και Π. Φωτακέλης.