Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:53:46 μμ
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 13:41

“ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ” στο Θέατρο Λόφου


odysevax
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε  την  παράσταση   “ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ” της Ξένιας Καλογεροπούλου από το θέατρο του Βορρά τη Δευτέρα 27  Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Λόφου. Το «Θέατρο του Βορρά» φέτος πραγματοποιεί το  το θεατρικό του ταξίδι με τον  Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση  για  όλες τις ηλικίες, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου .  
 Η παράσταση,  η οποία   το χειμώνα ανέβηκε παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη  θέλει να  παρασύρει μαζί της  στο ταξίδι τους φίλους της να φάνε  λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
 Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε  τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα" και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.
Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Γενική είσοδος: 10 ευρώ