Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:28:39 μμ
Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 22:50

«Το τάβλι» στο Συνεδριακό από τη θεατρική ομάδα Θέρμης

to-tavli
Ο Οργανισμός  Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς και  η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Θέρμης  «Θεάτρου Όραμα» παρουσιάζουν  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το έργο του   Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το τάβλι», την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και ώρα 20:30.
Το έργο
Ο ένας ιδεολόγος, ο άλλος τυχοδιώκτης.
Συναίσθημα και ραδιουργία. Οικογενειάρχης και τσόγλανος.
Λάθη, τεχνάσματα, κουτοπονηριές και μεγαλοϊδεατισμός συνθέτουν το παζλ της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα που κουβαλάμε μέσα μας από αρχαιοτάτων χρόνων.
Λίγο η θάλασσα, λίγο οι πολλοί θεοί που κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο, λίγο η φτώχεια, μια δόση μίσος, λίγο η μοίρα μας που δεν ακουμπάει στον ήλιο, πόσο θέλει ο άνθρωπος να βγάλει το αλλοπρόσαλλο του χαρακτήρα του;
Ασσόδυο οι ζαριές του Έθνους. Οι εξάρες γι’ άλλους. Εμείς, λες και χρωστάμε στους πάντες! Τζόγος, λαχεία, εθνικό, λαϊκό, κρατικό, τζόκερ, προπό, λόττο, πρώτο, extra5, στοίχημα, χαρτιά, πρέφα, μπουρλότο, τάβλι, μπας και δούμε άσπρη μέρα γιατί με το σταυρό στο χέρι, σ’ αυτό το οικόπεδο του πλανήτη ποτέ δεν πας μπροστά!
Κάτι η αναξιοκρατία, κάτι οι ημέτεροι, κάτι ο διχασμός, κάτι το φραγκολεβαντίνικο πνεύμα, κάτι το μπαξίσι χάσαμε τη μπάλα. Ποιοι είμαστε, πού πάμε και με ποιο δρομολόγιο; Από πού φεύγει το λεωφορείο;!
Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει.

Παίζουν:
Το ρόλο του Κόλια ο  Στέργιος Κωνσταντζίκης και το ρόλο του  Φώντα  ο   Γιάννης Θεοδωρίδης
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Τιμή εισιτηρίου:  Γενική είσοδος 5 Ευρώ.
Για ομαδική παρακολούθηση άνω των 8 ατόμων με ένα εισιτήριο μπορούν να δουν δύο άτομα την παράσταση.
Εισιτήρια  προπωλούνται από τα γραφεία του ΟΠΟΝΓΑ τις εργάσιμες  μέρες και ώρες (23413-52158)