Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:11:50 μμ
etpa
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 04:58

Διασυρμός Αυτοδιοίκησης

Συντάκτης:
Πριν από χρόνια το θεωρούσαμε αδιανόητο κάποιος δήμος να κρατά απλήρωτους τους εργαζομένους του για 6 ή 7 μήνες, κι όμως σήμερα συμβαίνει!
Οι εργαζόμενοι στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Δοϊράνης πληρώθηκαν για τελευταία φορά τον περασμένο Φεβρουάριο και δεν αναμένεται να πληρωθούν αν δεν υπογραφεί από το Υπουργείο η ανανέωση του προγράμματος!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Φανταστείτε πως οι εργαζόμενοι αυτοί είναι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή πληρώνουν οι ίδιοι και το ΤΕΒΕ τους.
Το πρόγραμμα έχει Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και οι καθυστερήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το δήμο Δοϊράνης, αν και κάποιοι δήμοι βρίσκουν τρόπους να πληρώνουν έναντι, ενώ η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στα άλλα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας.
Τέτοιο διασυρμό της Αυτοδιοίκησης δεν είχαμε ποτέ. Αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, προσλαμβάνει με τετράωρη απασχόληση, δεν καλύπτει ασφαλιστικά εργαζόμενους και πάει λέγοντας. Μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα.
Επειδή όμως οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν τίποτα γι’ αυτήν την κατάντια, καλό είναι οι δήμαρχοι να κόψουν το λαιμό τους και να καλύπτουν τους εργαζόμενους, έστω και από την αντιμισθία τη δική τους, των αντιδημάρχων ή των προέδρων, οι οποίοι προφανώς μπορούν να επιζήσουν και με καθυστερημένους τους μισθούς τους!