Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 7:39:59 πμ
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 21:34

Κύκλους κάνει και το μεταναστευτικό

Συντάκτης:

Κύκλους κάνει η ζωή. Πριν ακριβώς πέντε χρόνια, στις 3 Ιουλίου 2015, το πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της ΠΡΩΙΝΗΣ έχει τίτλο:
Στα σύνορα Ευζώνων-Ειδομένης ντροπιάζονται Ελλάδα και Ευρώπη και υπέρτιτλο: Χιλιάδες μετανάστες στοιβάχτηκαν στην περιοχή και με οδηγό τη μαφία των δρόμων αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη του πολιτισμού.


Πέντε χρόνια αργότερα στα σύνορα στήνεται μια νέα Ειδομένη. Κατά εκατοντάδες συρρέουν στα σύνορα και αψευδείς μάρτυρες οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
Η ζωή κύκλους κάνει.
Άντε τώρα να περιμένουμε ποια θα είναι η εικόνα του μεταναστευτικού στο Κιλκίς στις 3 Ιουλίου 2025!

***
Και φέτος χρειάζεται δυο και τρεις φορές μεγαλύτερη προσοχή για την αποτροπή νέας Ειδομένης. Ο λόγος προφανής. Δεν μπορεί να κατηγορούμε την Τουρκία ότι ευνοεί τη συγκέντρωση προσφύγων στον Έβρο για να τους στείλει στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να μην κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων -μεταναστών στην πόρτα του …γείτονα. Της Βόρειας Μακεδονίας εν προκειμένω.

***
Προς άρση πάσης παρεξήγησης διότι δεν το έχουν πολύ διάφοροι περίεργοι να εξαπολύσουν αφ’ υψηλού επιθέσεις. Δεν έχουμε τίποτε με τους μετανάστες. Ούτε αυτοί είναι στο επίκεντρο της κριτικής μας. Με το έρμο το γκουβέρνο τα έχουμε που αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται.

Έκθεση εικόνων