Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 11:38:00 μμ
etpa
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 21:10

Μήπως γίναμε μπανανία και δεν το ξέρουμε;

Συντάκτης:

Η καταγγελία προέρχεται από τη συμβολαιογράφο Ελένη Χαμουρούδη και είναι δηλωτική της νοοτροπίας κάποιων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.
Η κ. Χαμουρούδη λοιπόν προς χάριν της εξυπηρέτησης κάποιας υπόθεσης αναφορικά με την επιμέλεια ενός προσφυγόπουλου της δομής Νέας Καβάλας, σηκώνει το τηλέφωνο και ζητά τον κ. Τρέγκα για να την εξυπηρετήσει.


Μαθαίνει ότι καθήκοντα διοικητή ασκεί ένα άλλο πρόσωπο (διαβάστε και ρεπορτάζ στη σελίδα 3).
Εντάξει, δώστε παρακαλώ το κινητό του τηλέφωνο για να μιλήσω μαζί του, ζητά η συμβολαιογράφος.
Καλά, σε λίγο θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, απαντούν. Και όντως σε λίγη ώρα απαντούν: Λυπούμαστε, δεν μπορούμε να σας δώσουμε το κινητό τηλέφωνο.
Εντάξει, δώστε μου το σταθερό τηλέφωνο για να μιλήσω μαζί του.
Λυπούμαστε, ούτε το σταθερό τηλέφωνο μπορούμε να σας δώσουμε!
Καταλάβατε φίλοι αναγνώστες; Ζητά και συμβολαιογράφος για υπόθεση επιμέλειας ενός προσφυγόπουλου της δομής Νέας Καβάλας, το σταθερό τηλέφωνο του διοικητή στη δομή (άντε το κινητό… ντέφι να γίνει) και της απαντούν πως δεν επιτρέπεται ούτε αυτό.
Μήπως γίναμε μπανανία και δεν το ξέρουμε; Αυτοί που ασχολούνται με τις δομές και τους πρόσφυγες, έχουν μάθει άραγε ότι οι δομές υπάγονται πλέον στο Υπουργείο Μετανάστευσης, συνιστούν κρατική υπηρεσία και δεν μπορούν οι ίδιοι να συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες σε ιθαγενείς;
Ε, ρε μια Αμερική που τους χρειάζεται… Να τους τραβήξεις μια αγωγή και να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν…
Ακούς εκεί να αντιποιούνται δημόσια αρχή λες και η δομή είναι το τσιφλίκι του μπαμπά τους...