Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 2:04:16 πμ
etpa
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 23:31

Τα έκαναν σαλάτα

Συντάκτης:

Υποτίθεται ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών είχαν οργανώσει και προετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο για την πρόσληψη καθαριστριών. Και μάλιστα αφού είχαν άφθονο χρόνο όφειλαν στο Υπουργείο να βρουν την χρυσή τομή ώστε και να πριμοδοτούν συμβασιούχους που έληξε η σύμβασή τους, αλλά και να μην αποκλείουν άλλους (και άλλες) να έχουν πρόσβαση στις νέες προσλήψεις.


Τα κατάφεραν όμως οι γραφειοκράτες του Θεοδωρικάκου και τα έκαναν σαλάτα. Με τους δημάρχους να έχουν μπλέξει ώστε να τετραγωνίσουν τον κύκλο, αφού στο ΥΠΕΣ δεν μπόρεσαν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχερα.

 

…κι η πίτα ολάκερη
Διαμαρτύρονται, λέει, οι καταστηματάρχες της Χαλκιδικής, διότι με τα νέα μέτρα προστασίας οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή και η σεζόν λήγει άδοξα. Όπως άδοξα ξεκίνησε.
Κι αναρωτιέται ο επισκέπτης που έκανε εκεί τις διακοπές του. Τι τους εμπόδιζε να επιβάλλουν στο προσωπικό τους να φορά μάσκα σε όλη τη θερινή σεζόν; Δεν γνώριζαν ότι η μη τήρηση των μέτρων θα έφερνε χειρότερα;
Κι από την άλλη η Πολιτεία: Πως και γίνεται μέσα σε τόση παραβατικότητα να μην γίνεται κανένας έλεγχος. Ή να γίνονται σχεδόν δειγματοληπτικά. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Και μόλις έσφιξαν τα πράγματα τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή.
Γιατί οι έλεγχοι δεν γίνονταν στην ώρα τους; Για να μην ερεθίζονται οι επαγγελματίες προφανώς. Και να μην δυσαρεστούνται.
Αλλά και την σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη δεν γίνεται.