Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:16:34 πμ
etpa
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 04:53

Τα καλόπαιδα τα ατίθασα

Συντάκτης:
Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες για τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία Κιλκίς για την διασφάλιση της ψυχικής ηρεμίας των πολιτών με τον έλεγχο των μοτοσυκλετιστών, νεαρών ατόμων κυρίως που βγάζουν τις εξατμίσεις των δικύκλων τους και κάνουν σούζες στους δρόμους.
Παρά ταύτα όμως, ίσως και λόγω των πολλών ταραξιών, η ηρεμία δεν εξασφαλίστηκε.

 

Εκεί στον οιονεί περιφερειακό δρόμο περί τα μεσάνυχτα κάνουν την εμφάνισή τους οι εν λόγω ταραξίες, σπάνε τα νεύρα του κόσμου που προσπαθεί να ησυχάσει και ανεξέλεγκτοι λοιδορούν τις όποιες διακηρύξεις περί μέτρων της Τροχαίας.

 

Ερώτημα: Ένα περιπολικό δεν βρίσκεται σε ακτίνα τουλάχιστον 200 και 300 μέτρων, για να μαζέψει τα καλόπαιδα αυτά;

 

Ο αντίλογος είναι πως «εντάξει, ας δείξουμε κατανόηση, παιδιά είναι». Μόνο που αν και μικρά παιδιά κάνουν μεγάλες ζημιές. Και εφόσον οι ταραξίες είναι ανήλικοι, η Αστυνομία γιατί δεν ασκεί διώξεις κατά των γονέων - κηδεμόνων  τους για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκων;

 

 

Και στα χωριά

 

- Γράψε κάτι. Σχεδόν κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα έχουμε τροχαίο στο χωριό και μάλιστα με βαρύ φόρο αίματος, με παρακάλεσε φίλος αναγνώστης από την Τέρπυλλο.

 

Και διηγήθηκε πως τα μηχανάκια με οδηγούς νεαρούς κάνουν θραύση στο χωριό τις απογευματινές ώρες θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους και τη ζωή ανύποπτων οδηγών και πεζών.

 

Το καταγράφουμε κι αν είναι αληθές αξίζει να ληφθούν μέτρα.