Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 4:31:09 πμ
etpa
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:21

Υπεύθυνη στάση του Κιλκισιώτη Γ. Φλωρίδη

Συντάκτης:
«Είναι συνειδητή επιλογή μου να ζήσω στο Κιλκίς» επέμεινε ο Γιώργος Φλωρίδης στην ομιλία του στους φίλους του που γέμισαν ασφυκτικά τον ΚΗΠΟ.
Και εξήγησε πως η ζωή στο Κιλκίς του επιτρέπει να γνωρίζει τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και του νομού. Να αγωνιά μαζί με όλους τους πολίτες για το μέλλον της πόλης, το μέλλον των  παιδιών μας.
Και έφερε παράδειγμα τη στάση του στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

Όταν υπάρχει ο τεράστιος χώρος της Μεραρχίας θα είναι τεράστιο λάθος να γίνει το Δικαστικό  στις καπναποθήκες. Σε μια πόλη που ήδη ασφυκτιά να προστεθεί στο κέντρο επιπρόσθετη κίνηση.
* * *
Διηγήθηκε λοιπόν μια πτυχή της ιστορίας αυτής που εξελίχθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς.
«Η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν πως αν όλοι οι φορείς συμφωνούσαν να γίνει η τροποποίηση του Γ.Π.Σ. ώστε χωροθετηθεί στις καπναποθήκες το Δικαστικό Μέγαρο δεν θα βρίσκονταν πολίτης να υποβάλλει ένσταση στο Σ.τ.Ε.
Τότε πήρα το λόγο και χωρίς μισόλογα τους είπα: Εγώ θα υποβάλλω ένσταση. Διότι πιστεύω ότι θίγεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κιλκίς αν γίνει το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης.
Ήταν από τα σημεία της ομιλίας Φλωρίδη που ο κόσμος καταχειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη τον βουλευτή του Κιλκίς.
Ο Γ. Φλωρίδης αποκάλυψε επίσης ότι ο Δήμος Κιλκίς προωθεί μελέτη για την ενοποίηση του χώρου των Δίδυμων καπναποθηκών με τον ΚΗΠΟ με την κατασκευή πεζοδρομίου στο τμήμα της 21ης Ιουνίου που ενώνει τα δύο σημεία της πόλης.
«Έτσι ομορφαίνουν οι πόλεις. Έτσι αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής, διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών» εξήγησε ο βουλευτής.