Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:36:11 μμ
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 11:18

Άνοιξαν τα σχολεία

Ασφυκτικά πλαίσια στο Α’ Λύκειο και Γυμνάσιο Κιλκίς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξαν χθες το πρωί όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πόλεις και χωριά του νομού μας.
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η οποία θα διακοπεί την Πέμπτη για να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε εκλογικά κέντρα και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση το ξεκίνημα γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στη Δευτεροβάθμια τα προβλήματα εστιάζονται στα πολλά κενά των φιλολόγων, τη στιγμή που σε άλλες ειδικότητες έχουμε και πλεονάζον προσωπικό.Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στο κτιριακό… μέτωπο είναι η πληθώρα μαθητών στο Α’ Λύκειο και Γυμνάσιο Κιλκίς και ιδιαίτερα στο Λύκειο, το οποίο ξεκίνησε με 480 μαθητές, μετατρέποντας σε αίθουσες διδασκαλίας εργαστήρια τεχνολογίας και σχεδίου… Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στην Α τάξη έχουν εγγραφεί 180 παιδιά. Ακόμη μια απόδειξη πως απουσιάζει ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις. Το Κιλκίς με την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού του έχει άμεση ανάγκη από ένα νέο Λύκειο κι ένα νέο Γυμνάσιο, που όμως δεν φαίνονται στον ορίζοντα.