Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:38:41 πμ
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:53

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ - Βράβευση φοιτητών

 Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, χαμόγελο, ζωντάνια και ομορφιά, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ευρωπού για τη βράβευση των μαθητών του 2007 του Λυκείου Ευρωπού και των νέων φοιτητών, ενώ κοντά στους νέους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες.
Ηταν η στιγμή της επιβράβευσης. Όλη η τοπική κοινωνία καμαρώνει τα παιδιά της. Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, οι δάσκαλοι, οι δημότες.
«Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά», ξεκίνησε τη βραδιά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κα Σοφία Κεχαγιά. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια των νέων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. «Είναι βέβαιο ότι οι επιτυχίες σας οφείλονται στη συνεχή και εντατική προσπάθεια, στο σωστό προγραμματισμό,  στην αξιόλογη δουλειά του σχολείου και των εκπαιδευτικών, καθώς και στην πολύπλευρη στήριξη της οικογένειας. Εμείς όλοι έχουμε επενδύσει σε σας», τόνισε.
Ο Δήμαρχος Ευθύμης  Κουρτζανίδης, σημείωσε τη δωδεκαετή και πλέον προσπάθεια των μαθητών, τη δικαίωση αυτών των προσπαθειών και αφού τους προέτρεψε να   χαρούν και να γνωρίσουν την καινούρια τους φοιτητική ζωή με γνώσεις και εμπειρίες, τους υπενθύμισε, ότι περιμένουμε να καταθέσουν την δικιά τους πρόταση για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Στο βήμα ανέβηκε ο καθηγητής, ο δάσκαλος, ο κ. Δημήτρης Παναηλίδης, που είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, διαδρομή γνωστή, από το 2003, κάθε μέρα πρωί και απόγευμα. Τα χρόνια πέρασαν, ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις, έφυγε, αλλά η τοπική κοινωνία τον έχει στην καρδιά της.
Λόγος απλός και λυτός. Λόγος βγαλμένος από τα βάθη της καρδιάς: «Είχα την ευτυχία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με αξιόλογους αγαπημένους συναδέλφους. Μα ήμουν περισσότερο ευτυχής που γνώρισα μαθητές με ξεχωριστή ποιότητα και αξίες. Δώσατε τον προσωπικό σας αγώνα  και τα καταφέρατε. Συζήτησα μαζί σας τις ανησυχίες, τα  όνειρα, τις ανάγκες και τα σχέδιά σας, που οι περισσότεροι αρχίσατε να υλοποιείτε. Σας είδα να ωριμάζετε να εξελίσσεστε.
Αγαπημένα μας παιδιά, εγώ παρακινήθηκα, εμπνεύστηκα, και διδάχθηκα από σας. Με κρατήσατε νέο στη σκέψη και την ψυχή. Μαζί σας βίωσα την ομορφιά της δημόσιας εκπαίδευσης και για μένα θα είστε οι αγαπημένοι μαθητές. Σχεδιάστε, ανοίξτε πανιά και ταξιδέψτε».
Ένα δάκρυ κύλησε. Ακολούθησε δυνατό χειροκρότημα.
Η Φαίη, ως εκπρόσωπος των μαθητών, ευχαρίστησε τους καθηγητές, τους γονείς και όλους όσους βοήθησαν και ήταν κοντά  στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των μαθητών-φοιτητών  του Δήμου  Ευρωπού.
Συνολικά βραβεύτηκαν 34 μαθητές.
Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο μπουφέ και  με πολλές πολλές μικρές αναμνήσεις από τη μαθητική ζωή.