Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 8:59:04 πμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:49

Εθελοντισμός και προσφορά στο δήμο Πολυκάστρου

Εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών πυροσβεστών οργάνωσε ο Δήμος Πολυκάστρου, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου, την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Ομάδα εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου, Γιώργος Παμποράκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στον τόπο, για τις σωτήριες επεμβάσεις τους στις φωτιές του καλοκαιριού, για το ενδιαφέρον και την προσπάθειά τους να διαφυλαχτεί το δάσος και το περιβάλλον, η ίδια η ζωή των ανθρώπων.


Ο κ. Παμποράκης έκλεισε το χαιρετισμό του, ευχαριστώντας τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, που αποφάσισε να είναι χορηγός της Ομάδας εθελοντών και προέβαλλε το αίτημα του Δήμου, για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πολύκαστρο.
Ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, καλωσορίζοντας όλους τους προσκεκλημένους, τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η συγκρότηση, για πρώτη φορά στο Δήμο Πολυκάστρου, της Ομάδας εθελοντών πυροσβεστών, σε μια εποχή κρίσιμη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, την αποξένωση και την απομόνωση των ανθρώπων.
Αναφερόμενος στην αποτελεσματική κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που αντιμετώπισε το καλοκαίρι ο Δήμος, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής, του Δήμου και των εθελοντών, επισήμανε, πως αυτή η προσφορά στον τόπο, με κίνδυνο της ζωής τους ή τη διάθεση των μηχανημάτων τους, δεν αποτιμάται σε χρήμα, γιατί είναι προσφορά ζωής. 

Κιλτίδης
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός κ. Κιλτίδης, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος για την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, Πυροσβεστική και εθελοντές, στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού στο Πολύκαστρο.
Μιλώντας για τα δάση και την προστασία τους, ο κ. Κιλτίδης ανέφερε πως δυστυχώς την τελευταία 15ετία απαξιώθηκαν και ερημοποιήθηκαν οι δασικές υπηρεσίες, ήταν ανύπαρκτη η δασική πολιτική, τα έργα και οι δράσεις πρόληψης. Χρειάζεται, τόνισε, η συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και κοινός σχεδιασμός Πυροσβεστικής, Δασαρχείων και Αυτοδιοίκησης, στον τομέα της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών, για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα.
Ο κ. Κιλτίδης, σημείωσε, πως μέσα από τις στάχτες των μεγάλων πυρκαγιών του 2007 στην Πελοπόννησο, ξεπήδησε ένα θετικό μήνυμα, ευαισθητοποιήθηκαν οι πολίτες και πανάρχαιες ηθικές αξίες του ελληνισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, ξανάρθαν στο προσκήνιο.
Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε για κάθε στήριξη προς την Ομάδα εθελοντών, ενώ παρουσίασε και το στόχο του, για τη δημιουργία Σταθμών ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής, μαζί με το Τμήμα Τροχαίας Εθνικών Οδών, ώστε να παρεμβαίνουν ταυτόχρονα και αποτελεσματικά σε κάθε περιστατικό τροχαίου ατυχήματος, πυρκαγιάς κ.λπ.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ιβανούδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου, η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Φράγκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Κιλτίδης και ο κ. Σμυδάκης παρέδωσαν στους εθελοντές πυροσβέστες ένα σακίδιο και πλήρη εξοπλισμό, για την αποτελεσματικότερη δράση τους.

Οι εθελοντές
Η Ομάδα εθελοντών πυροσβεστών αποτελείται από τους: Δημήτρη και Φώτη Τσαγκάκη, Στέργιο Καραβανά, Θεόδωρο Τσανικίδη, Σοφία Τσατραφύλλια, Δημήτρη Τσιρόπουλο, Λεωνίδα Μωυσίδη, Ηλία Κουτράκη, Βασίλη Ιωαννίδη, Νικόλαο Γεωργιάδη, Χρήστο Μηνοβγίδη, Δημήτρη Μωυσιάδη, Στυλιανό Θεοδοσιάδη, Χρήστο Ευθυμιάδη, Μιχάλη Στεργιάδη, Δημήτρη Γκαντίδη, Κώστα Σπυρονάσιο, Κώστα Ποτουρίδη, Μιχάλη Μακρή, Δήμο Βακαλούδη, Παυλίνα Βαφειάδου, Παναγιώτη Δεπούδη, Γιώργο Παμποράκη, Πέτρο Μηνοβγίδη και Γιάννη Αδαμόπουλο.