Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:30:38 μμ
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:10

Η Νομαρχία αναθέτει τη μελέτη

Μπροστά στη θεαματική μείωση του αριθμού των σπουδαστών και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ακόμα και το μοναδικό τμήμα ΤΕΙ στην πόλη του Κιλκίς η Νομαρχία Κιλκίς επισπεύδει τη διαδικασία για τη διεκδίκηση νέου τμήματος. Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Έρευνα προσδιορισμού αναγκών για την ίδρυση νέου τμήματος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κιλκίς. Έγκριση σχεδίου διακήρυξης διαγωνισμού και ορισμός επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού».


Πρόκειται για την υλοποίηση της προ μηνών αναληφθείσας δέσμευσης του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα ότι πριν τη διεκδίκηση νέου τμήματος η Νομαρχία θα διερευνήσει - μελετήσει το οικονομικό και εκπαιδευτικό τοπίο ώστε το υπό διεκδίκηση τμήμα να είναι ελκυστικό και να διαθέτει τα εχέγγυα της μέγιστης δυνατής αποδοχής των υποψηφίων σπουδαστών.
Υπενθυμίζουμε ότι και από την πλευρά της διευθύντριας του τμήματος ΤΕΙ σε συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος υπήρχε προεργασία για  τμήμα φωτονικής και μάλιστα η κ. Φερεσίδου είχε δηλώσει ότι γίνεται επεξεργασία ενός μοντέρνου προγράμματος σπουδών, ικανού να προσελκύσει νέους φοιτητές.
Ελπίζουμε ότι η μελέτη θα συμπεριλάβει και θα εντάξει κάθε άλλη πρωτοβουλία και προεργασία ώστε να αχθεί στα παραγωγικότερα  για το ΤΕΙ και το Κιλκίς πορίσματα.