Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:07:25 μμ
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 18:53

Καρτοτηλέφωνα χωρίς... τηλέφωνα

Κάποτε τα καρτοτηλέφωνα, του πάλαι ποτέ ΟΤΕ, ήταν αναγκαία και χρήσιμα στις πόλεις και στα χωριά, με τα περίπτερα να πουλάνε τις πανάκριβες τότε κάρτες. Οι εξελίξεις βέβαια τα έθεσαν πλέον σε αχρησία και εκτός πραγματικότητας. Τι να το κάνεις το καρτοτηλέφωνο, όταν πια και τα παιδιά του δημοτικού έχουν πάνω τους ένα κινητό τηλέφωνο;

 

Τα καρτοκινητά έφυγαν από τη ζωή μας, αλλά όπως γίνεται σ’ αυτήν τη χώρα, άφησαν πίσω τους τα… κλουβιά τους. Και όπως φαντάζεστε, είναι σε άθλια κατάσταση και από τα περισσότερα έχει ξηλωθεί εδώ και χρόνια και η συσκευή.

Όπως ήταν φυσικό τα… κλουβιά των καρτοτηλεφώνων (CARDPHONE) είχαν στηθεί στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, έξω από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πολυσύχναστα γενικώς σημεία, και πάνω σε στενά πεζοδρόμια.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση στενότητας, για την οποία έχουμε γράψει εδώ και χρόνια, είναι το καρτοτηλέφωνο που στήθηκε μπροστά στην είσοδο του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κιλκίς, πιο κάτω από την πλατεία Ειρήνης (βλέπε φωτογραφία). Το πεζοδρόμιο έχει μόλις δυο πλάκες οι οποίες καλύπτονται από την… κλούβα του καρτοτηλεφώνου. Για να περάσει κάποιος θα πρέπει να κατέβει στο δρόμο. Αν έχει και καροτσάκι θα είναι ευτυχής για τη… συνάντηση με το καρτοτηλέφωνο!

Αν ο ΟΤΕ δεν ενδιαφέρεται να βάλει τάξη στην αταξία του, μήπως θα πρέπει οι δήμοι να επιβάλλουν την απομάκρυνση των άθλιων και άδειων… κλουβιών του.

Έκθεση εικόνων