Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:41:44 μμ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 11:55

Κατασχέθηκαν σκευάσματα. Έρευνα της Εισαγγελίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη προκειμένου  να διακριβωθεί και ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τη λειτουργία γυμναστηρίων και κέντρων αισθητικής στο ν. Κιλκίς.

Η εξέταση εστιάζεται σε δυο κυρίως σημεία, τη λειτουργία χωρίς άδεια κυρίως γυμναστηρίων, αλλά προχωράει σε βάθος καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κιλκίς δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα, επιτρέποντας δια της αδράνειάς της την άνευ αδείας λειτουργία.
Το δεύτερο και επίσης σημαντικό σκέλος της εξέτασης προέκυψε ύστερα από τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν στα γυμναστήρια οι αρμόδιες υπηρεσίες των τμημάτων υγιεινής και εμπορίου. Οι εν λόγω υπηρεσίες ύστερα από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας διενήργησαν ελέγχους και αποκαλύφθηκε ότι από τα γυμναστήρια πωλούνταν διατροφικά σκευάσματα χωρίς άδεια.
Τα σκευάσματα με επέμβαση της Εισαγγελίας κατασχέθηκαν και ήδη ο έλεγχος θα διαχωρίσει για ποια εξ αυτών υπάρχει μεν άδεια του ΕΟΦ, αλλά πρέπει να πωλούνται από φαρμακεία με ιατρική συνταγή και ποια είναι εντελώς παράνομα και πιθανόν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.