Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:21:22 μμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:14

Λαμπρή η Γιορτή Αθλητισμού

 Πιο λαμπρή από ποτέ ήταν η καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητισμού» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς, την περασμένη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, το οποίο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους φίλους του αθλητισμού, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και φυσικά όλης της αθλητικής οικογένειας του Δήμου.
Τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Δ.Α.Κ. Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης, τονίζοντας την σημασία και τον σκοπό της «γιορτής αθλητισμού», ως εκδήλωσης υποστηρικτικής της κοινωνικής πτυχής του αθλητισμού, μην χάνοντας την ευκαιρία να καλέσει όλους τους αθλητικούς φορείς αλλά και τους πολίτες να ενωθούν και να συνεργαστούν για να πιέσουν για την ολοκλήρωση των αθλητικών έργων στο Δήμο (κολυμβητήριο, κλειστό προθερμαντήριο στίβου) τα οποία έχουν «παγώσει». Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Δήμαρχο αναφορά για τα σταματημένα έργα έκανε και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, όχι τόσο ως βουλευτής όσο ως πολίτης που κατοικεί μόνιμα με την οικογένεια του στο Κιλκίς.
Στην φετινή γιορτή ως κορυφαίος αθλητής τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Ιωάννης Λαζαρίδης, αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς για την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανδρών στα 110 μ εμπόδια και δεύτερη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών στα 60μ. εμπόδια ενώ την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης.
Τέσσερις ομάδες βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, που πέτυχε την άνοδο στην α’ ερασιτεχνική κατηγορία ΕΠΣΚ, το βραβείο παρέδωσε στον προπονητή Μιχάλη Αναστασιάδη ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Λουκάς Ναλμπάντης, τον Α.Μ.Σ. Ποντίων Κιλκίς για την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία, το βραβείο απένειμε στον κ. Κωστόπουλο ο πρόεδρος του ΔΑΚ Παύλος Μωυσίδης, το τμήμα Σκάκι του ΓΑΣ Κιλκίς για την άνοδο του στην Β’ Εθνική κατηγορία, το βραβείο απένειμε στον προπονητή Λευτέρη Ναβροζίδη ο αντιδήμαρχος Φαίδων Ρωμανίδης και τις ομάδες αθλητών με ειδικές ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Ειδικού Γυμνασίου, τα κύπελλα απένειμε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτριος Φωτιάδης. Οι αθλητές της ζωής απέσπασαν το μεγαλύτερο και πιο ζεστό χειροκρότημα της βραδιάς.
Από τους αθλητικογράφους τιμήθηκε ο Χαράλαμπος Βαπορίδης μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση για την συμβολή του στον αθλητισμό του Κιλκίς από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη π. Απόστολο. Από τους παλαίμαχους διαιτητές τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Λουκοβίτης για την προσφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου από τον αντινομάρχη Κιλκίς Αναστάσιο Αμανατίδη. Από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές τιμήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Νάκος Σισμανίδης, παλιός ποδοσφαιριστής του Άρη Κιλκίς και του Κιλκισιακού από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.
Από τους αθλητές βραβεύτηκαν ο Δαμανιός Κατής, για την διάκριση του στην σφαιροβολία από τον Δήμαρχο Γαλλικού Γιώργο Θεοδωρίδη, ο Χαράλαμπος Δανιηλίδης για την διάκριση του στο ΤΑΕΚWO-DO από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπο Παυλίδη, ο Αριστοτέλης Μελικιάδης για την παγκόσμια διάκριση του στο καράτε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παύλο Τονικίδη και ο Θόδωρος Κουσίδης για την διάκριση του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ηλιάδη αντίστοιχα.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τις δραστηριότητες του Δ.Α.Κ. ενώ ιδιαίτερο «χρώμα» προσέδωσε η επίδειξη σύγχρονου  μπαλέτου από την σχολή χορού «ΚΟΥΡΣΑΡΗ». Ακόμη εντυπωσίασε η επίδειξη ταεκβον-ντο από τον αθλητικό σύλλογο «ΑΘΛΟΣ» του Κώστα Πουντζουκίδη.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σύντομο βιογραφικό των τιμώμενων προσώπων με φωτογραφικό υλικό, που προβαλλόταν σε ειδική οθόνη. Άψογοι ήταν για άλλη μια χρονιά οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Σοφία Ασίκη και Χρήστος Καναρόπουλος.