Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:23:31 πμ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:11

Μεγάλο έργο από μικρούς μαθητές

 Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας έγιναν ανάδοχοι δύο παιδιών του τρίτου κόσμου, υιοθετώντας μέσω της Action Aid τον Pan Van Nung από το Βιετνάμ και την Sandriele Cavalcante από την Βραζιλία.
Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν, μαζί με χιλιάδες άλλους Ευρωπαίους πολίτες, το έργο και τη δράση της Action Aid για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ως ανάδοχοι, βοηθούν τα δυο παιδιά να βελτιώσουν τη ζωή τους στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις με μοναδική υποχρέωση να στέλνουν 22_ το μήνα για κάθε παιδί.
Η αρχή έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά 2006-2007, με τους μαθητές να πουλούν σε γονείς και συμμαθητές τα παλιά τους παιχνίδια και βιβλία σε χαμηλές τιμές. Φέτος προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Παράλληλα με τα παλιά παιχνίδια και βιβλία, κατασκεύασαν και ξύλινα ημερολόγια – κλειδοθήκες, τα οποία πούλησαν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου.
Η προσπάθεια, φυσικά, δε σταματά εδώ. Οι μαθητές γεμάτοι ενθουσιασμό και μεράκι θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για τον Pan Van και την Sandriele και στόχος τους είναι να ενταχθούν στην ομάδα «πολύτεκνων γονέων» της Action Aid.