Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:14:21 πμ
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2007 06:43

Μήνυμα Δ. Νιάκα προς γονείς μαθητών

Χαιρετιστήρια επιστολή της Δ/ντριας Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νομού, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί  η οικογένεια και το σχολείο, έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους το παιδί,  επιδρούν καθοριστικά και προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον του παιδιού και ως εκ τούτου θέτει τις βάσεις στην προσωπικότητά του και εξασφαλίζει την ομαλή μετάβασή του  στη σχολική ζωή. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο παιδί να δέχεται και να αξιοποιεί δημιουργικά τα εκπαιδευτικά ερεθίσματα. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει ως αποστολή του, μέσα από τα σχολικά προγράμματα και την οργάνωση της σχολικής ζωή, να διαμορφώσει την προσωπικότητα του παιδιού και να του προσφέρει πνευματικά εφόδια απαραίτητα για τη μετέπειτα ζωή του.
Επομένως, γίνεται κατανοητό ότι η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας προϋποθέτει τη δική σας υποστήριξη και ενδιαφέρον .Ελπίζω και στη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε να πορευθούμε από κοινού για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Από τη θέση της Δ/ντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς εύχομαι σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και καλή δύναμη στο ιερό έργο που επιτελείτε.