Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:31:26 μμ
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:54

Περί καρκινοπαθών και Αβραμόπουλου

 Από την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς Ευδ. Ξηρουδάκη, λάβαμε επιστολή, που δίνει συνέχεια στην πρώτη της αναφορά, με τη μη παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση στην Αθήνα. Η κ. Ξηρουδάκη επισημαίνει:
«Στις 31-01-08 από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσκάλεσαν με φαξ το Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς για να συμμετέχουμε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεντεύξεων του Υπουργείου Υγείαςσ στην παρουσίαση του προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο, με συντονιστή τον κ. Ζορμπά Αλέξη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία η πρόεδρος (ΟΚΕ) κα. Μήτα Περσεφόνη για να διαπιστώσει αν είχαμε λάβει εγκαίρως το φαξ, σε πολύ φιλικό κλίμα, μου ανέφερε ότι προσφάτως στη Λάρισα, είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο Δημήτριο και είπε ότι θα ήταν παρών και έπρεπε να κατέβουμε στην Αθήνα όλοι οι σύλλογοι για να του εκθέσουμε τα προβλήματα των καρκινοπαθών, που αντιμετωπίζουμε σαν τοπική επαρχιακή κοινωνία.
Θέλετε από υπερβάλλον ζήλο και για καλύτερο αποτέλεσμα επειδή της είχα αναφέρει ότι δε θα μπορούσα να παραβρεθώ λόγω εξέλιξης της ασθένειάς μου, έδωσε βαρύτητα με το όνομα του υπουργού;
Δεν το γνωρίζω και το λέω τώρα αυτό γιατί είναι ο λόγος της απέναντι στο δικό μου. Το πάθημά μου έγινε μάθημα και θα βασίζομαι πλέον στο γραπτό λόγο, γιατί ο προφορικός μπορεί να αναιρεθεί κατά το δοκούν και όχι όπως πρέπει.
Σκεπτόμενη και ενεργώντας μόνο σαν τον κ. Τριανταφυλλόπουλο θα μπορούσα να το αποδείξω. Μπορώ όμως να αποδείξω ότι σεβόμενη την ιεραρχία, όταν έγραψα το κείμενο, που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου στις εφημερίδες, το ανέγνωσα πρώτα στην πρόεδρο της ΟΚΕ και ζήτησα την άδεια της αν μπορώ να το δημοσιεύσω. Μου ζήτησε να το στείλω με φαξ στην ίδια και τους άλλους συλλόγους για να γράψουν και εκείνοι με τη σειρά τους κάτι ανάλογο.
Δεν αναιρώ τίποτα από αυτά που έγραψα.
Με τα παραπάνω δεδομένα η επιστολή μου εκείνη ήταν κατάθεση ψυχής για ένα ταξίδι άσκοπο που μας απογοήτευσε.
Η συνέχεια όμως έχει γλυκό φινάλε. Την ημέρα της δημοσίευσης επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Μανιάτης από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου για να διευκρινίσει ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί στη συνάντηση ο κ. Υπουργός και εγώ εξήγησα από την πλευρά μου πως μου είχε δοθεί αυτή η εντύπωση. Την επόμενη μέρα ο ίδιος υπουργός Υγείας επικοινωνώντας μαζί μου μας προσκάλεσε εκ νέου να κάνουμε την κίνηση εμείς οι σύλλογοι, όταν μπορούμε, και ευχαρίστως θα είναι εκεί να μας ακούσει. Τον ευχαριστώ από καρδιάς, αν και πάλι βασίζομαι σε προφορικό λόγο, ελπίζοντας αυτή τη φορά να μη διαψευσθώ».