Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:42:04 μμ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:48

Ποτάμι οργής προς τ’ Αριστερά

 Χρόνια τώρα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πραγματοποιούσε τη συνεστίασή του στη μικρή αίθουσα του «Μυστικού» στο Κιλκίς, με την παρουσία 50 ανθρώπων. Φέτος τόλμησε να… ανοίξει τα φτερά του και να κάνει τη συνεστίασή του σε μεγάλο κέντρο, στο ΘΕΑΤΡΟ, και τα στελέχη του δικαιώθηκαν.
Η θετική παρουσία του νέου προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, και η εντυπωσιακή εικόνα των δημοσκοπικών ευρημάτων, επιβεβαιώθηκαν και στο Κιλκίς. Περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο, για ν’ ακούσουν το φρέσκο πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα, ο οποίος καθυστέρησε την έλευσή του στο Κιλκίς, με αποτέλεσμα να μη δοθεί η προγραμματισμένη συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ.
«Λένε πως η δυναμική του ΣΥΝ είναι ευκαιριακή. Κάθε άλλο. Όσο οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και όσο το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται, τότε η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γίνεται ποτάμι οργής, αλλά και ελπίδας προς τ’ Αριστερά», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως «ήδη το κόμμα του έχει ξεπεράσει τα όριά του και δυσκολεύεται να υποδεχθεί το κύμα αγάπης και συμπόρευσης, όλων όσων δεν έχουν πια τίποτα να πιστέψουν και να ελπίζουν από τα δυο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες αυτοί μπορεί να μη συμφωνούν με όλα όσα υποστηρίζουμε, αλλά ξέρουν ότι μιλάμε με ειλικρίνεια, πως είμαστε μια δύναμη που θέλει να ανατρέψει το σύστημα και χαίρομαι που εδώ απόψε συνάντησα ανθρώπους της εθνικής αντίστασης αλλά και της νέας γενιάς».
Μιλώντας και πάλι για το «φαινόμενο Συνασπισμού» ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας δεν είναι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, αλλά το χαμόγελο και η αγκαλιά των απλών ανθρώπων που μας σφίγγουν το χέρι. Και το πρώτο χαμόγελο το συναντήσαμε στους αγώνες των νέων, που ανέτρεψαν την κυβερνητική πολιτική για τα πανεπιστήμια».
Αναφερόμενος στο νομό Κιλκίς, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως «μαστίζεται από έλλειψη στρατηγικής ανάπτυξης και δεν εντάσσεται ούτε καν στο πρόγραμμα παραμεθορίων», ενώ έκανε και αναφορές στα περιβαλλοντικά προβλήματα της λίμνης Δοϊράνης, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα του νομού και έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας πως «η κοινωνία που αντιστέκεται μπορεί να κερδίσει».

Χαιρετισμός
Παυλίδη
Προλογίζοντας τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Ε Κιλκίς του ΣΥΝ Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης, μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«Χρόνια τώρα βιώνουμε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που επιτίθεται στο «έχει» μας, με στόχο δήθεν το συμφέρον το εθνικό, που όμως είναι συμφέρον ιδιωτικό. Χρόνια τώρα η κυβερνητική πολιτική συνθλίβει την ελληνική οικογένεια γιατί θέλει να σπουδάσει τα παιδιά της. Επίθεση σε όλα τα επίπεδα.
Στο Κιλκίς ζούμε την ερημοποίηση του νομού μας, τον αφανισμό του αγρότη και του κτηνοτρόφου που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την αναλγησία της αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτικής της νέας τάξης πραγμάτων και τέλος το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό έγκλημα της χώρας.
Την καταστροφή της λίμνης Δοϊράνης. Μιας λίμνης που έσφυζε από ζωή και τώρα φαντάζει κουφάρι – θύμα της ανθρώπινης αδηφαγίας και πολιτικής αδιαφορίας για το περιβάλλον. Την καταστροφή της κοίτης του Γαλλικού ποταμού. Την επαπειλούμενη καταστροφή του μεγαλύτερου βοτανικού κήπου στην Ελλάδα στα Κρούσσια ελλείψει χρημάτων. Την επιχειρούμενη καταστροφική αλλαγή τοπίου στη Ν. Σάντα στο όνομα κάποιας επένδυσης. Την περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού Αγιάκ και του Αξιού ποταμού από βιομηχανίες, που προκλητικά δεν εφαρμόζουν το νόμο και χαίρουν της ανοχής των κρατούντων κι όλα αυτά στο όνομα κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων.
Χρόνια τώρα η κυβερνητική πολιτική συνθλίβει την ελληνική οικογένεια γιατί θέλει να σπουδάσει τα παιδιά της. Απάντηση σε όλα αυτά, το κόμμα μας, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει το γνωστό δυναμικό του ΠΑΡΩΝ. Πρόσφατες οι μνήμες από τη νίκη της νεολαίας μας ενάντια στην άλωση της παιδείας από το ιδιωτικό συμφέρον. Νωπές οι μνήμες από το μεγάλο αγώνα του εργαζόμενου λαού μας ενάντια στο «ασφαληστρικό» νομοσχέδιο.
Κατορθώσαμε να ξαναδώσουμε χρώμα στα όνειρά μας και να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο της πολιτικής την ελπίδα, ότι τίποτα δεν χάθηκε κι η ανατροπή δεν είναι σύνθημα αλλά στόχος εφικτός».
Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν, ο νομάρχης Κιλκίς, οι δήμαρχοι Κιλκίς, Χέρσου, Κρουσσίων, Γουμένισσας, Γαλλικού, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ.α.